onsdag 7. oktober 2015

Torsk i form på MiddelhavsvisSkal si dette ble godt!

Jeg tok et lite overblikk i dag over hva jeg hadde av råvarer, før jeg bestemte meg for hva dagens middag skulle bli - torsk, cherrytomater, soltørkede tomater, frisk basilikum, sitron, rødløk… Jo, det måtte bli en deilig & smaksrik fiskeform på Middelhavsvis. 

Rødløk og hvitløk fikk steke noen minutter i panne, før de ble mikset med øvrige ingredienser oppå torsken i en ildfast form. Sitronbåter fikk bake med, og gjør retten ekstra dekorativ ved servering. Dette er en enkel og god rett som du mer enn gjerne kan servere når du får middagsgjester, da anbefaler jeg å bruke torskeloins.

Fargerik torskeform på Middelhavsvis - enkelt & godt, og klar for en runde i stekeovnen 


Du trenger følgende til tre-fire personer:

1 rødløk
4-5 fedd hvitløk
Extra virgin olivenolje

6-700 gr torskefilet
Salt
Pepper

200 gr cherrytomater
4 ss hakket soltørket tomat i olje
1 middels sitron

Pasta til tre-fire personer (jeg brukte tynn spaghetti med koketid 5 minutter)
Extra virgin olivenolje

Ved servering:
Frisk basilikum

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Kok opp vann til pasta.

Rødløk skrelles og kuttes i 1/2-1 cm tykke båter. Hvitløk finhakkes. Ha litt godt med extra virgin olivenolje (noen ss) i en stekepanne eller kasserolle på middels god varme, og la rødløk og hvitløk surre noen minutter til den blir blank, uten å bli brunet. Rør av og til, juster varmen ved behov.

Torskefilet deles i passe porsjonsstykker, og legges i en ildfast form. Dryss over litt salt og pepper.

Cherrytomater deles i to. Sitronen deles i to og deretter i båter.

Tilsett hakket soltørket tomat sammen med den ferdigstekte løken, og hell blandingen over torsken (inkludert oljen som løken har stekt i). Cherrytomater og sitronbåter legges oppå.

Bakes i ovnen i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på torskestykkene, til fisken akkurat er gjennomstekt og flaker seg.

Mens torskeformen baker i ovnen, kokes pasta etter anvisning på pakken. Når den er ferdig helles vannet av. Bland inn litt extra virgin olivenolje så pastaen ikke klebrer så mye.

Server pasta med torsk og tilbehør, og topp med friske basilikumblader (hele eller grovhakkede). 

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar