tirsdag 6. oktober 2015

Couscous med kylling, spinat og balsamicoHvis du vil bli like sterk som Skipper'n, så kan jeg anbefale denne kyllingretten med spinat! Eller; jeg kan nok ikke love såpass, men denne middagen er i alle fall både sunn og smaksrik.

Fryst spinat passer utmerket til denne typen retter, hvor den skal blandes inn, og den setter fin farge på maten i tillegg til å være sunn og god så klart. Ellers synes jeg at spinat krever litt "utfyllende" smakstilsetninger, ellers kan den bli litt tam i smaken. Her har jeg brukt masse hvitløk - en hel kinesisk sådan, den er litt mildere enn fedd-hvitløk, så du kan gjerne bruke endel av den. Og en fyldig, kremete balsamico passer perfekt til som prikken over i'en.

Selv om spinat er veldig sunt, er det greit å vite følgende: Jo lenger den koker eller steker, desto mer vil innholdet av nitrat bli omdannet til nitritt. Spinat bør heller ikke spises rå, da den inneholder oksalsyre, men endel av denne forsvinner ved oppvarming eller forvelling. Oppsummert: Gi spinaten kun en lett oppvarming for seg, og bland den så med den ferdige maten til slutt.

Jeg brukte en kremet balsamico som finnes i de fleste velassorterte matbutikker. Den er både smaksrik og dekorativ ved servering.

Det er greit å ha etpar kasseroller med lokk til henholdsvis spinaten og couscousen. Og dessuten en romslig stekepanne med lokk til kyllingen & co - en wok er ypperlig til formålet siden den rommer endel, og alle ingrediensene skal mikses sammen til slutt før servering.

Eksempel på kremet balsamico


Du trenger følgende til fire personer:

200 gr dypfryst spinat
2 ss vann

3,5 dl vann
3,5 dl ukokt couscous

1 stor løk
1 kinesisk hvitløk
Olje til steking
600 gr kyllingfilet
4 ss fyldig/kremet balsamico + ved servering
Salt
Pepper

Ha dypfryst spinat i en liten kasserolle med 1-2 ss vann. Tin og varm opp på moderat varme med lokk, og trekk deretter til side.

Kok opp vann i en annen kasserolle, reduser varmen og tilsett couscous. Ha på lokk og la couscousen trekke mens resten av maten tilberedes. Innimellom kan du fint benytte anledningen til å "dele opp" couscousen med en sleiv, så den ikke består av store klumper.

Løk og hvitløk skrelles og hakkes. Ha litt godt med olje i en romslig stekepanne (wok kan også brukes) på middels god varme, og stek løken og hvitløken, den skal bli blank og ikke brunet. Imens kuttes kyllingfileten i skiver, og tilsettes. På med lokk, og la det steke til all kyllingfileten er helt gjennomstekt. Vend noen ganger underveis etter behov.

Når kyllingen er helt gjennomstekt, tilsettes balsamico, den tinte spinaten og ferdigkokt couscous. Bland godt sammen med sleiv. Smak til med salt og pepper.

Serveres toppet med kremet balsamico. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar