torsdag 1. oktober 2015

Kyllingwok i østerssaus med ananas og korianderJeg har nylig fått en stor og god wok i hus, så det har blitt endel asiatisk mat på middagsbordet i det siste. Så dere kan nok forvente flere wokoppskrifter fra meg fremover...

Woken ble innviet med følgende godsaker - kyllingfilet, varierte grønnsaker og ananas i en deilig østerssaus, toppet med frisk koriander. Veldig enkelt & smakfullt, og ganske så kjapt gjort! Både store og små i heimen syntes dette var snopemat.

Det passer forresten like godt med ris til som nudler, så det er en smaksak hva du velger å servere til. 


Du trenger følgende til fire personer:

1 stor løk
1 stor rød paprika
1 kinesisk hvitløk
Olje til steking
5-600 gr kyllingfilet
5-6 ss østerssaus
4-5 ss soyasaus (saltredusert)
4 ss sesamolje
1 boks minimais
1 boks vannkastanjer
1 boks ananas i biter
1 vårløk
(Salt, pepper)

Eggenudler til fire pers
1-2 ss olje
1 ss sesamolje

Frisk koriander ved servering

Kok opp vann til nudlene.

Løk og paprika skrelles og kuttes i grove biter, hvitløk skrelles og hakkes. Kyllingfilet kuttes i 1/2-1 cm tykke skiver.

Ha litt godt med olje i en wok eller romslig stekepanne på høy varme, og ha i løk og paprika. Stekes 2-3 minutter, rør ofte så grønnsakene ikke svis, bare brunes litt i kantene. Tilsett hvitløk, stek etpar minutter til, rør ofte. Ha grønnsakene over i en bolle så lenge.

Ha litt olje i woken/stekepannen, og stek kyllingfileten til den er lett brunet på begge sider og så vidt er gjennomstekt. Du kan gjerne legge ferdigstekte kyllingskiver over på et fat, siden de gjerne blir litt ulikt ferdig, da slipper du at noen av stykkene blir overstekt.

Kok nudlene etter anvisning på pakken, det tar typisk 3-5 minutter. Når de er ferdige, helles vannet av, og olje og sesamolje blandes i, så ikke nudlene klistrer seg sammen.

Tilsett grønnsakene, østerssaus, soyasaus, sesamolje og minimais i woken. Bland sammen, og stek videre noen minutter til mens nudlene koker, rør av og til etter behov.

Tilsett vannkastanjer, ananas og finhakket vårløk i woken siste stekeminutt, bland sammen.

Server woken med nudler til, og et dryss frisk koriander.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar