torsdag 28. mai 2015

Deilig lasagne med laks, fennikel og selleri



Visst funker det med laks i lasagne!

Det har blitt noen runder med lakselasagne hos oss, med like stor jubel i heimen hver gang. Men da dropper jeg den klassiske tomat- og bechamelsausen, og bruker en mascarponesaus i stedet. Denne gangen lagde jeg en variant med fennikel og stangselleri, og det ble en veldig god smakskombinasjon. 

Joda, dette er en ypperlig & digg fiskemiddag som står høyt oppe på favorittlisten min!


Du trenger følgende til fire-fem personer:

2 middels store gulrøtter
1 middels stor fennikel
2-3 stenger stangselleri
1 stor løk
3 fedd hvitløk
Olje til steking
1 terning fiskebuljong
2,5 dl vann
Pepper
Salt

5-600 gr laksefilet
3 ss sitronolje

3 eggeplommer
1 egg
250 gr mascarpone-ost (helst romtemperert)

Lasagneplater
100 gr revet mozarella eller annen hvit ost

Skrell og kutt gulrøtter i mindre terninger. Kutt fennikel, stangselleri og løk i tilsvarende biter som løken. Grovhakk hvitløken. Ha litt olje i en romslig stekepanne, og stek grønnsakene på god varme etpar minutter under omrøring.

Tilsett fiskebuljong og vann, kok opp på max varme så det koker opp kjappere, og juster ned varmen igjen når det koker. Sørg for at buljongterningen løser seg helt opp, rør av og til. La det koke på moderat varme noen minutter til nesten all væsken har fordampet, men sørg for å ta av etpar spiseskjeer med kraft som has i bunnen av den ildfaste formen du skal steke lasagnen i - da vil ikke lasagneplatene sette seg fast. Dryss over litt salt og pepper.

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Kutt laksefileten i litt grove terninger, ha i en bolle og sprinkle litt godt med sitronolje over.

I en annen bolle har du eggeplommer, egg og mascarpone - visp sammen til en jevn røre.
  
Så er det frem med den ildfaste formen. Legg lagvis lasagneplater, grønnsaker, laks og saus, i tre lag i nevnte rekkefølge. Sausen er ikke så drøy, så vær sparsommelig med den til de to første lagene - den "øverste" sausen vil uansett renne litt ned imellom de andre ingrediensene. Bruk max en fjerdedel til hvert av de to første lagene og ca halvparten til siste lag. Dryss over revet ost til slutt.

Sett formen i ovnen, og stek i 20-25 minutter til osten er fint gylden.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar