torsdag 28. mai 2015

Bananmuffins med sjokolade - muffins av favorittkakeoppskriftenDu kan enkelt omgjøre en hvilken som helst formkakeoppskrift til muffins - bruk favorittoppskriften din på sjokoladekake, eplekake, gulrotkake, og så videre. Antall muffins vil selvfølgelig avhenge av størrelsen på kakeoppskriften og hvor store muffins du lager.

Det fine med muffins er at de trenger kortere steketid enn en hel kake. For eksempel trenger nevnte bananbrød ca en time i stekeovnen, mens muffins trenger pluss/minus 15 minutter (avhengig av størrelse). Så om du plutselig får gjester på litt kort varsel, så kan disse være supre å lage. Dessuten er muffins perfekte porsjonskaker, og er fine å ha med på tur også.

**********

I dag lagde jeg sunne og gode bananmuffins basert på oppskriften min på bananbrød (banankake). Jeg brukte eksakt samme mengder ingredienser, bortsett fra at jeg droppet valnøtter. 

Bruk helst godt modne bananer. I det minste bør de være gule i skallet, så de de har litt sødme i seg, og er greie å mose med gaffel. 


Du trenger følgende (ca 20 muffins):

3 egg
150 gr rørsukker
200 gr smør
250 gr siktet hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
3 godt modne bananer
100 gr mørk sjokolade
50 gr havregryn

Muffinsformer (evt muffinsbrett som smøres med smeltet smør)


Forvarm stekeovnen til 175 grader.

Egg og sukker røres hvitt i kjøkkenmaskin eller mikser.

Imens smeltes smøret på middels varme, trekk til side så snart alt er smeltet. 

Mål opp melet, og sikt i eggedosisen sammen med vaniljesukker, bakepulver og natron. Kjør sammen til jevn kakerøre, og tilsett smøret i en tynn stråle.

Mos bananene i en bolle, hakk sjokoladen, og rør begge deler inn i kakerøren sammen med havregryn.

Fyll muffinsformer ca 2/3 fulle. Stekes på midterste/nest nederste rille i 15-17 minutter, til de er gjennomstekte og fint gyldne.

Nytes best når de er nystekte. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar