onsdag 27. mai 2015

Ovnsbakte rotgrønnsaker og laks med dillNå er det lenge siden jeg har laget ovnsbakte rotgrønnsaker som tilbehør til middag. Jeg måtte nesten henge i og lage det mens varmen ennå lar vente på seg her i vest, før sommeren forhåpentligvis innhenter oss… Ovnsbakte rotgrønnsaker forbinder jeg nemlig med høsten og vinteren, det er jo da norske rotgrønnsaker er i sesong og på sitt aller beste.

Men; jeg fikk nå likevel lyst på det, og siden vi teller slutten av mai fikk det bli tilbehør til fisk, nærmere bestemt laks med et godt dryss dill over. Nam, dette er like godt som det er enkelt! Rotgrønnsakene tar jo litt tid i ovnen, 45-50 minutter sånn omtrent, men de lager seg selv så fort de er kuttet opp og har kommet i ovnen.


Du trenger følgende til fire personer:

7-8 middels store poteter
3-4 middels store gulrøtter
2 store pastinakker
Extra virgin olivenolje
Hvitløkspepper
Salt
6-800 gr laksefilet
Tørket dill

Forvarm stekeovnen til 225 grader.

Poteter, gulrøtter og pastinakk skrelles og deles i 1 cm tykke staver.

Ha dem i en langpanne (gjerne med matpapir i bunnen), sprinkle over litt godt med extra virgin olivenolje, dryss over litt hvitløkspepper og salt, og bland grønnsakene lett sammen. Sett langpannen i ovnen i 40-45 minutter, skru ned til 200 grader. Du kan fint vende grønnsakene en gang eller to underveis med en stekespade, så de blir jevnere stekt.

Del laksefileten i passe porsjonsstykker.

Når grønnsakene er blitt fint gyldne, tas langpannen ut. Lag plass i midten av langpannen ved å skyve rotgrønnsakene ut til sidene. Legg i laksestykkene, sprinkle extra virgin olivenolje og dryss salt og dill på laksen, sett i ovnen igjen og reduser varmen til 160 grader. Stek videre i 10-15 minutter til laksen er akkurat gjennomstekt.

Server laksen med rotgrønnsakene til. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar