lørdag 11. april 2015

Guacamole med koriander og vårløkIngenting smaker som hjemmelaget guacamole! Ingen - absolutt ingen - kjøpevarianter rekker hjemmelaget guacamole opp til ankelen engang. Hovedingrediensen i guacamole er avocado, og den må være akkurat passe moden, nyskrelt og nymoset.

Jeg har fått veldig sansen for guacamole med hakket frisk koriander, og har her laget en variant med koriander og vårløk. Koriander gir en ekstra dimensjon som jeg bare digger, og vårløk er mild nok til at den ikke "slår ihjel" den fine avocadosmaken. Guacamolen passer perfekt til det meste av meksikansk og krydret mat, både kjøtt og fisk. Den er super til laks forresten.

Tips: Husk altså at guacamole er ferskvare og må være nylaget ved servering. Blir den stående, blir den fort brun. Legg avocadosteinen i guacamolen, da vil den holde seg bedre.

Her er min fremgangsmåte for en friskest mulig avocado.


Du trenger følgende til tre-fire personer:

1 stor, moden avocado
1/2 lime
1 vårløk
En håndfull frisk koriander
(Salt)

Del avocadoen i to på langs rundt steinen. Skrap først ut avocadokjøttet fra halvdelen uten stein med en skje, ha over i en skål og mos med gaffel. Skvis over limesaft med det samme, og bland sammen. Syren i limesaften hindrer at guacamolen blir fort brun, slik steinen også gjør (derfor venter du med halvdelen med stein til slutt).

Vårløk finkuttes i millimetertynne ringer, og korianderen grovhakkes. Blandes i guacamolen.

Skrap ut resten av avocadokjøttet (fra halvdelen med steinen), og mos sammen med guacamolen. Smak til med en fingerklype salt. Legg steinen i guacamolen.

Serveres nylaget til taco, nachos eller fajitas, eller annen krydret mat etter ønske. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar