mandag 10. november 2014

Superenkel fennikelsalat - supert garnityr på fisk! (torskeloins med fennikelsalat)De gangene du kjøper fennikel - hvor ofte pleier du å trimme bort og kaste de grønne toppene eller stilkene før du skal tilberede den?

Den grønne delen på fennikelen (inkludert de dill-lignende "bladene") er i høyeste grad spiselig. Hvis du finsnitter stilkene, og sprinkler over litt god olje, så har du en smakfull & enkel salat som passer perfekt som garnityr på torsk og annen fisk. Jeg brukte den gode sitronoljen fra Oliviers & co, ellers kan du bruke en vanlig extra virgin olivenolje.

Bruk friske og fine fennikler. Hoveddelen av fennikelen kan du varmebehandle og servere som tilbehør til fisken. Eller du kan gjøre som meg; bruke den til en annen middag en annen dag.


Superenkel fennikelsalat (mengde etter behov):
Fennikel (de grønne toppene)
Sitronolje (eller extra virgin olivenolje)
Fjern eventuelt de partiene på fennikeltoppene som er litt brune og/eller tørre. De grønne toppene finsnittes i millimetertynne skiver, ta med de dill-lignende delene også. Has over i en skål, og sprinkle litt god olje over. Bland sammen og server.
**********
Jeg brukte fennikelsalaten som garnityr på torskeloins, servert med en god potetmos iblandet litt sellerirot, og brokkoli. Hvis du vil ha resten av oppskriften også, så gjorde jeg følgende:


Du trenger følgende til fire personer:

600 gr poteter
2-300 gr sellerirot
50 gr smør
Melk til passe konsistens
Salt
(Pepper)

7-800 gr torskeloins (eller torskefilet)
Sitronolje
Salt
Hvitløkspepper

Brokkoli til fire pers

Poteter og sellerirot skrelles og deles i passe biter. Dampes i rist i kasserolle med litt vann og med lokk, til potetene er ferdigdampede og helt møre. De vil trenge ca 25 minutter, litt avhengig av størrelsen på bitene. NB! Pass på å bruke nok vann så ikke kasserollen tørrkoker.

Stekeovnen forvarmes til 160 grader.

Torskeloins deles i passe porsjonsstykker, og legges i ildfast form. Sprinkle litt godt med sitronolje over fisken, og dryss over litt salt og hvitløkspepper. Ovnsbakes i 12-15 minutter, til torsken er akkurat gjennomstekt og flaker seg.

Del brokkoli i passe buketter. Når det gjenstår 10-12 minutter av dampetiden for potetene, legges brokkolibukettene oppå potetene, så de får dampe med. Plukk den ferdigdampende brokkolien over i en skål.

De ferdigdampede potetene moses med stamper sammen med smør, og spes med melk til passe konsistens. Smak til med salt og eventuelt pepper.

Server torskeloins med potetmos, brokkoli og et dryss fennikelsalat. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar