torsdag 6. november 2014

Hjemmelaget nachosNordmenn er et taco-elskende folk - det er vel ingen tvil om det? Vi er for så vidt ikke noe unntak her i huset, bare at vi har gått litt lei av tacovarianten, med de evinnelige tacoskjellene som bare går i stykker når vi i et tappert forsøk prøver å spise dem med innhold uten å søle… 

Derfor har vi gått mer og mer over til nachos, som mer eller mindre er det samme. Jeg liker så godt varianten med tortillachips i langpanne, toppet med masse godsaker. Dette er "taco" på enkleste vis, synes jeg - skikkelig snopemiddag! Og i det siste har jeg fått øynene opp for hvor smakfullt det er med et dryss frisk koriander ved servering.

Tacokrydderet er superlettvint å lage selv, og smaker uendelig mye bedre enn kjøpevarianten som er spekket med salt… Du finner oppskrift i et eget blogginnlegg om hjemmelaget texmexkrydder


Du trenger følgende til fire personer:

5-600 gr karbonadedeig
Litt olje til steking
1 stor løk
1 boks hakkede hermetiske tomater (eller 400 gr ferske tomater som hakkes)
1 boks svarte bønner (eventuelt kidney-/brune bønner)
1 stor boks mais

Ca 400 gr tortillachips med salt
Revet ost (jeg foretrekker mozarella)

En håndfull frisk koriander (ved servering)


Stekeovnen forvarmes til 225 grader.

Karbonadedeigen brunes i stekepanne på god varme sammen med litt olje, rør av og til. 

Imens kuttes løken i terninger, og tilsettes sammen med karbonadedeigen. Tips til kjapp & enkel kutting av løk finner du HER.

Når karbonadedeigen er passe brunet og løken blank, tilsettes hermetiske tomater (eller hakkede friske tomater) og tacokrydder, bland sammen. Skyll bønnene, og tilsett sammen med mais. Bland sammen, og smak eventuelt til med mer krydder om nødvendig.

Dekk en langpanne med bakepapir, legg et godt lag med tortillachips utover, og fordel kjøttblandingen oppå. Dryss over ost, og stek i ovnen i 12-15 minutter, til osten er smeltet og let gylden.

Frisk koriander grovhakkes.

Server nachos med et dryss koriander over, gjerne toppet med guacamole og/eller rømme, og en grønn salat til om ønskelig. 

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar