onsdag 5. november 2014

Asiatisk torske-wok med gulrot og hodekålEtter et par dager med kjøtt på menyen - fenabog på søndag og reste-lapskaus på mandag - ja så måtte det bli fisk igjen til middag i går, tirsdag.

Inspirasjon fant jeg i ingefær og sitrongress, og dermed ble det asiatisk wok med torsk og passende grønnsaker jeg hadde for hånden; hodekål, gulrot og løk. Hodekål er forresten genialt å strimle og bruke til asiatiske woker - en sunn, god, rimelig og undervurdert råvare! 

Om stekepannen din ikke er så stor, kan du steke grønnsakene først, og ha dem over i en skål/bolle før du steker torskestykkene i sausen som ligger igjen i pannen. Hvis du (som jeg) har en romslig stekepanne, kan du først steke grønnsakene noen minutter og deretter lage plass til torskestykkene i midten av stekepannen, og samsteke til torsken er ferdig.


Du trenger følgende til tre-fire personer:

1 løk
350 gr hodekål
3 middels store gulrøtter
Olje til steking
1 sitrongress
1/2 kinesisk hvitløk
1-2 ss finrevet frisk ingefær
3-4 ss soyasaus
2 ss oystersaus
5-600 gr torskefilet, gjerne loins
Salt
Pepper

Nudler til tre-fire personer

Soyasaus ved servering

Kok først opp vann til nudlene.

Del løken i båter, og hodekål og gulrøtter i strimler. Gulrøttene deler jeg i passe lengder som igjen deles i to på langs, og deretter snittes i staver på langs.

Ha litt godt med olje i en stekepanne på god varme, og stek først løken og hodekålen i 2-3 minutter, rør av og til. I mellomtiden kuttes sitrongress i millimetertynne ringer, som tilsettes sammen med gulrøttene, knust hvitløk (i hvitløkspresse) og finrevet frisk ingefær (mengde etter ønske). Tilsett soyasaus og oystersaus, bland sammen og stek etpar minutter til.

Del opp torskefilet/-loins i litt rause biter.

Så gjør du ett av to:
Om stekepannen din ikke er så stor, stekes grønnsakene først og has over i en skål eller bolle så lenge. Stek deretter torskestykkene i sausen som ligger igjen i pannen, dryss over salt og pepper, og bruk eventuelt litt mer olje om nødvendig. Stekes 2-3 minutter på hver side eller til de akkurat er gjennomstekt og flaker seg.

Om du har en stor nok stekepanne: Lag plass i midten av stekepannen ved å skyve grønnsakene ut mot kantene, og legg torskestykkene i midten, mest mulig direkte ned på bunnen av stekepannen. Dryss over salt og pepper, og la dem steke 2-3 minutter før de snus varsomt (det er lettere for at de går i stykker med mange ingredienser i pannen).

Kok nudlene etter anvisning på pakken.

Server nudler med grønnsakene med torsken, og sprinkle over ekstra soyasaus etter smak. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar