tirsdag 14. oktober 2014

Wok med strimlet svinekjøtt og nudlerEtter søndagens svinenakke-middag hadde jeg litt renskåret kjøtt til overs, og dette fant veien til dagens enkle & smakfulle wok. Jeg hadde nemlig kjøpt inn noen gode og tykke nudler, såkalte pancit canton-nudler fra Filippinene. Disse nudlene er forkokte og deretter tørket, og trenger dermed kun noen sekunder i kokende vann før de anvendes. De kan endog tilsettes direkte i woken dersom den tilsettes litt væske. 

Jeg har nevnt det før, og sier det gladelig igjen:
Når du kjøper et helt kjøttstykke for tilberedning eksempelvis til en helgemiddag, så gjør det gjerne til en vane å kjøpe et større stykke enn du trenger til én middag. Da får du restekjøtt som kjapt og enkelt kan brukes til en ny middag senere i uken - til en wok, gryterett, suppe, omelett, eller hva du måtte ønske. Helt ypperlig til dager som er ekstra hektiske, og hvor tiden du har til rådighet for kokkelering er minimal. Eventuelt kan restekjøttet fryses ned til en senere anledning, om det ikke skal brukes innen få dager.

Pancit canton - forkokte og tørkede nudler som egner seg ekstra godt for wok 


Du trenger følgende til fire personer:

3 middels store gulrøtter
1 stor rødløk
Ca 300 gr ferdigstekt, renskåret svinekjøtt
1/2 brokkoli
Olje til steking
2 ss soyasaus
2 ss sesamolje
2 ss oystersaus
2 ss sesamfrø
Pepper

Nudler til fire personer (gjerne pancit canton eller andre tykke nudler)

Soyasaus ved servering

Sett på vann til nudlene.

Gulrøtter kuttes i strimler eller avlange skiver. Rødløk kuttes i tynne båter. Svinekjøtt kuttes i ca 1 cm tykke strimler. Brokkoli kuttes i små buketter.

Ha litt olje i en stekepanne på god varme. Stek først gulrøtter og rødløk noen få minutter til løken blir lett blank, rør av og til, både gulrøttene og rødløken skal ha lett tyggemotstand. Ha over i en bolle så lenge.

Ha litt olje i stekepannen igjen, og ha i svinekjøtt og brokkoli, justér gjerne ned varmen til middels. Tilsett soyasaus, sesamolje og oystersaus, og dryss over sesamfrø samt litt pepper. La det steke noen få minutter, rør av og til.

Mens kjøttet og brokkolien steker, kokes nudlene etter anvisning på pakken. Bruker du pancit canton-nudler, tilsettes de i det kokende vannet noen sekunder, og vannet helles deretter av.

Tilsett øvrige ferdigstekte ingredienser i nudlene, og bland sammen. Tilsett / smak til med litt ekstra soyasaus og servér. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar