tirsdag 7. oktober 2014

Ovnsbakt torsk med soyasmør, tomater og søtpotetmosSoyasmør på torsk er bare vidunderlig godt - og så blir det saus på enkleste vis. Du smelter bare litt smør, tilsetter litt soyasaus, og vips så er sausen klar.

I dag ovnsbakte jeg torskefilet med soyasmør over. Dessuten hadde jeg endel gode tomater som trengte avsetning, de fikk bake sammen med torsken og soyasmøret. Jeg lagde en ekstra smakfull og næringsrik potetmos til, bestående av cirka to tredjedeler vanlig potet og en tredjedel søtpotet.

Resultatet blir en enkel men herlig & sunn middag som du lager på en god halvtime.


Du trenger følgende til 3-4 personer:

5-600 gr poteter
2-300 gr søtpotet
50 gr smør
Melk til passe luftig konsistens
Salt
Pepper

50 gr smør
4 ss soyasaus
6-800 gr torskefilet (gjerne loins)
Pepper

Gode tomater (2-4 per person, avhengig av størrelse)

Poteter og søtpotet skrelles og deles i ca 1 cm tykke skiver. Dampes i kasserolle med rist og lokk til potetene er helt møre, det tar ca 20-25 minutter. 

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Smelt smør i en liten kasserolle, og tilsett soyasaus, sett til side.

Torskefilet deles i passe porsjonsstykker, og legges i en romslig ildfast form. Hell over soyasmøret. Del tomatene i to, og legg langs kanten av formen og innimellom torskestykkene (alt etter hvor det er plass, det går helt fint om de blir litt "stuet" sammen).

Sett formen med torsk og tomater på en rist i stekeovnen i ca 15 minutter, til torsken er akkurat gjennomstekt og flaker seg.

Mens torsken står i ovnen moses de ferdigdampede potetene med stamper sammen med smør. Tilsett melk til passe konsistens, og smak til med salt og pepper.

Server torsken med soyasmør, bakte tomater og potetmos. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar