onsdag 17. september 2014

Gratinert kjøtt- og baconform med søtpotetmosEndelig litt bloggaktivitet på meg igjen! Jeg må innrømme at jeg nesten har hatt litt "abstinenser" i fraværet… Vi er midt i en boligsalgsprosess som tar det meste av tiden vår, så da er det ikke mye tid til overs til blogging. Men mat må man jo ha, og denne middagen ble såpass velsmakende at jeg bare måtte ta meg tid til å dokumentere den:)

Jeg lagde en kjøttsaus med bacon, paprika og løk, som ble dekket med en potetmos laget med søtpotet, vanlig potet og hvitløk. Den ble toppet med revet ost før den ble gratinert i ovnen. 

Finn frem en litt romslig ildfast form, så er du klar for en smakfull & god middag! 


Du trenger følgende til 4-5 personer:

4-500 gr søtpotet
4-500 gr potet
3-4 fedd hvitløk
50 gr smør
Melk til passe konsistens
Salt
Pepper

1 stor rød paprika
100 gr bacon
1 stor løk
Olje til steking
4-500 gr karbonadedeig
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 dl vann
1 ts timian
Salt
Pepper

Ost til gratinering

Søtpotet og potet skrelles og kuttes i mindre biter (jevnt store), hvitløksfeddene skrelles og deles i to eller tre, og dampes i kasserolle med rist til de er helt møre (tar ca 20-25 minutter avhengig av størrelsen på potetbitene).

Mens potetene damper kuttes paprika og løk i ca 1 cm terninger, og bacon i tilsvarende biter/strimler. Ha olje i en romslig stekepanne på god varme. Stek først paprika og bacon sammen noen få minutter til de begynner å få farge. Tilsett løk og karbonadedeig, og stek til sistnevnte er helt gjennomstekt og løken er blank. Rør av og til, og juster varmen etter behov. Tilsett hakkede tomater og vann, bruk gjerne vannet til å få ut mest mulig av de hakkede tomatene i boksen. Tilsett timian, rør sammen, juster ned varmen og la det surre og koke til inn til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper.

Forvarm stekeovnen til 225 grader.

Mens kjøtt- og baconsausen står og småputrer, og når potetene er godt møre, helles vannet av. Potetene moses med stamper sammen med smør, og spes med melk til en passe, litt løs konsistens. Smak til med salt og pepper.

Ha kjøtt- og baconsausen i en romslig ildfast form, og bre søtpotetmosen over. Dryss over revet ost, og stek ca 15 minutter til osten er fint og godt gylden.

Server gjerne med en god salat til. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar