I serien "Restemat fra grillen" har vi nå kommet til kylling…
I går skrev jeg om hva du kan lage når du har grillede pølser til overs, i innlegget Smakfull bulgursalat med grillede pølser og friske urter. Forleden grillet vi en hel kylling, såkalt ølboks-kylling (som jeg nok kommer til å blogge om ved en senere anledning). Med en hel stor kylling blir det fort kyllingkjøtt til overs for en liten familie som vår, og igjen er salat tingen å lage av restene.
Resultatet ble en enkel pastasalat med stekt paprika og rødløk, og et dryss hakket sitronmelisse fra hagen.
Bruk gjerne de grønnsakene du har for hånden - brokkoli, mais og tomat for eksempel vil også passe godt.
Bruk gjerne de grønnsakene du har for hånden - brokkoli, mais og tomat for eksempel vil også passe godt.
Du trenger følgende til 3-4 personer:
250-300 gr tørr pasta
3-4 ss sitronolje
1 stor rød paprika
1 rødløk (evt vanlig løk)
2-3 fedd hvitløk
Olje til steking
Salt
Pepper
3-400 gr rent, grillet kyllingkjøtt
En håndfull frisk sitronmelisse
God balsamico ved servering
Kok opp vann til pastaen, og kok den etter anvisning på pakken. Bland inn sitronolje når den er ferdig kokt.
Paprika og rødløk kuttes i strimler, hvitløk grovhakkes. Ha litt olje i en stekepanne på høy varme, og stek først paprika etpar minutter, rør av og til men la den brunes i kantene (høy varme gir paprikaen best sødme og smak). Tilsett rødløk og hvitløk, og stek videre 2-3 minutter til løken er blank, fortsatt under omrøring av og til. Dryss over litt salt og pepper, og ha paprikaen/løken over i en romslig bolle.
Det ferdiggrillede kyllingkjøttet (som har vært oppbevart kaldt) trenger du ikke varme. Du bare strimler det med kniv, eller river det med fingrene rett i salaten - jeg gjør sistnevnte. Bland salaten sammen.
Grovhakk sitronmelisse og dryss over, og sprinkle over en god balsamico ved servering. Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar