tirsdag 22. juli 2014

Smakfull bulgursalat med grillede pølser og friske urterI disse grilltider er det vel mange som titt og ofte har noen pølser til overs eller endt grillmåltid. Og gjerne er ikke mengden som er til overs nok til et helt nytt måltid. 

Da er en mettende & god salat til lunsj eller middag dagen etter tingen!

Bulgur er grovknuste hvetekorn som tåler mye smakstilsetning. Så her har den fått følge av kjøttrike lammepølser fra gårsdagens grilling, mild og snill rødløk, rikelig med hvitløk, sitron, samt hakket mynte og timian. Har du kjøtt eller kylling til overs så funker det også veldig bra i stedet for pølser.

Har du egne urter i hagen eller på balkongen, så bruk dem i rikt monn i slike salater som dette. De setter så god smak på maten, og mer kortreist blir det jo heller ikke! Jeg har en mynteplante i hagen som sprer seg som bare det, det er jo så klart både-og, men om ikke annet så oppmuntrer det meg til å bruke mynte i stadig nye retter slik som denne:)

Tips: Kjøper du friske urter i matbutikken, så plant dem ut i en balkongkasse eller krukke. De varer lenger dersom de får godt med fuktig jord rundt roten, da har du også lenger glede av dem.


Du trenger følgende til 2-3 personer:

3 dl ukokt bulgur
1 rødløk
1 hel kinesisk hvitløk
Olje til steking
2-3 gode kjøttrike pølser (jeg brukte lammepølser)
4 ss extra virgin olivenolje
1/2 sitron
En håndfull friske mynteblader (jeg brukte 15 store)
En håndfull frisk timian
Salt
Pepper

Bulgur kokes etter anvisning på pakken.

Rødløk hakkes og hvitløk grovhakkes. Ha litt olje i en romslig gryte, og stek rødløken og hvitløken på god varme, rør av og til så det ikke setter seg fast. Kutt pølsene i tynne skiver, tilsett, rør sammen, og la steke videre noen få minutter til pølsene blir varme. 

Når bulguren er ferdigkokt, tilsettes den sammen med løken og pølsene, samt extra virgin olivenolje. Tilsett sitronsaft mot slutten av koketiden, bland sammen og trekk av varmen. Hakk mynteblader og timian som tilsettes, og smak til med salt og pepper.

Serveres alene eller med godt brød til. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar