onsdag 30. juli 2014

Entrecote sous vide


Entrecote sous vide med grillet søtpotet og brokkoli - himmelsk mørt! 
Ble servert med en enkel & god saus til

Hva skal man med indrefilet når man kan lage entrecote sous vide og få vidunderlig mørt kjøtt til en langt snillere pris??

Forleden kjøpte jeg en hel 900 grams entrecote på Rema 1000, nærmere bestemt Angus oksefilet fra frittgående beite i Uruguay. Nå har jeg ikke kjøpt akkurat denne entrecoten tidligere, og heller ikke tilberedt entrecote sous vide før, så jeg var veldig spent… 


Sous viden ble stilt inn på 57 grader, og entrecoten ble tørket med kjøkkenpapir, drysset med salt og pepper og vakumpakket. Alternativt kan du vente med salt og pepper til den skal brunes i panne. Entrecoten fikk kose seg i vannbadet i 3 timer, og fikk deretter en rask bruningsrunde i stekepannen med olje før servering.

Kjøttet ble fantastisk mørt og smakfullt - det var omtrent som å spise indrefilet! Jeg vet ikke i hvilken grad kjøttkvaliteten avgjorde, eller om det var sous vide-metoden i seg selv som gjorde utslaget. Men dette skal garantert gjentas.

Jeg lagde følgende saus til (3-4 dl):

50 gr smør
3 ss hvetemel
2 ss god oksefond
3-4 dl vann til passe tykk saus
1 ss soyasaus
(Salt)
Pepper

Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle og tilsett melet, rør av og til på middels varme, og la det småsurre til jevningen får en lett og fin brunfarge. Tilsett oksefond og vann til passe tykk saus under omrøring, og smak til med soyasaus, eventuelt salt om nødvendig, og pepper. 

Om du ikke har oksefond bruker du bare oksekraft/kjøttbuljong.

Server entrecôte sous vide med ønskede grønnsaker til og saus. 

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar