mandag 12. mai 2014

Ovnsbakt laks med stekt ris og mangoHvis du har kokt ris til overs - hvorfor ikke utnytte den til en ny, enkel og god middag? Da er stekt ris ypperlig, og det er faktisk dagsgammel ris (oppbevart kaldt i kjøleskap) som egner seg aller best, da er den ikke så klebrig. Har du mye ris til overs kan du lage stekt ris som en egen rett. Alternativt kan du lage stekt ris på enkelt vis som tilbehør til kjøtt eller fisk, slik jeg har gjort her. 

Mango smaker så utrolig godt til fisk - dette er jo nesten for snop å regne! Pass på at du bruker mango som er godt moden, da har den en fantastisk fin sødme.

Tips: Neste gang du koker ris, så kan du jo lage litt ekstra med tanke på en lettvint middag etpar dager senere? Kokt ris holder seg fint i kjøleskap 2-3 dager, gitt at du setter den kaldt i kjøleskap så snart den er litt avkjølt (når den nærmer seg lunken).


Du trenger følgende til 3-4 personer:

5-600 gr laksefilet
Sitronolje (evt extra virgin olivenolje)
Salt
Pepper

1 stor, godt moden mango
1 vårløk
Olje til steking
Kokt ris (3-4 porsjoner)
2 ss soyasaus
1 ss sesamolje
Salt
Pepper

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Laksefilet deles i passe porsjonsstykker, og has i en ildfast form. Sprinkle over sitronolje, og dryss over litt salt og pepper. Stekes i ca 14-15 minutter, til laksen er akkurat gjennomstekt.

Skjær av skallet på mangoen. Skjær av fruktkjøttet fra den flate steinen, kutt det i terninger, og ha i en romslig bolle. Vårløk kuttes i millimetertynne ringer, og blandes i.

Ha etpar spiseskjeer olje i en stekepanne på god varme. Tilsett den kokte risen, soyasaus og sesamolje, og rør sammen. Pass på å "dele" opp risen så den ikke har klumper. La steke 2-3 minutter under omrøring, smak til med salt og pepper. Ha den stekte risen over mangoen og vårløken, og bland sammen.

Server laksen med stekt ris & mango. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar