søndag 4. mai 2014

Herlig vegetarisk curry med aubergin og squashDa jeg kom over denne herlige & enkle curry-oppskriften på BBC Good Food, ja så måtte den bare prøves. Den inneholder godsaker som sitrongress, hvitløk, ingefær, chili - og ikke minst kokosmelk som jeg også er så glad i.

Oppskriften er opprinnelig laget kun med aubergin, altså uten squash, men jeg hadde tilfeldigvis én av hver i hus. Så da ble det slik, curry med aubergin og squash, og det smakte jo godt. Treåringen i heimen sa at hun elsket den:) Om du vil kun bruke aubergin, så gjør du selvfølgelig det.

Krydderpastaen som skal moses innledningsvis av sitrongress, hvitløk, ingefær og chili, kan bli litt vel "fast" i konsistensen, jeg opplevde i alle fall at den var litt vrien å mose med stavmikseren min. Jeg tilsatte etpar spiseskjeer med extra virgin olivenolje, og da gikk det mye bedre. Derfor har jeg angitt det slik i oppskriften under.


Du trenger følgende til tre-fire personer:

1/2-1 chili (mengde etter ønsket styrke)
1 kinesisk hvitløk (evt 6-8 fedd)
1-2 ss hakket frisk ingefær
2 store sitrongress (evt 3 mindre)
Extra virgin olivenolje
1,5-2 ss gurkemeie
1/2-1 ts chilipulver
1 stor aubergin
1 stor squash
2 ts brunt sukker
1 stor løk
1 ss thai fiskesaus
1 boks kokosmelk
3,5 dl kaldt vann
1 terning grønnsaksbuljong
Salt
Pepper

En håndfull frisk koriander ved servering


Frøene i chilien fjernes, grovhakk den. 
Hvitløken grovhakkes. 
Ingefæren hakkes. 
Fjern ytterste laget på sitrongresset, fjern begge ender, og grovhakk.

Chili, hvitløk, ingefær, sitrongress og 2 spiseskjeer extra virgin olivenolje kjøres sammen med stavmikser eller i food processor til en tykk pasta. Sett til side så lenge.

Aubergin og squash kuttes i fire på langs, og deretter i tre-fire stykker på tvers (så de har noenlunde samme lengde), og legg i en romslig bolle. Bland sammen gurkemeie og chilipulver, og dryss over auberginen og squashen, vend grønnsakene så de blir dekket av krydderet.

Ha litt godt med olivenolje i en romslig gryte, og stek auberginen og squashen på middels god varme til de brunes fint. Vend av og til så de ikke svis. Legges tilbake i bollen så lenge.

Hakk løken relativt smått.

Deretter stekes krydderpastaen i gryten sammen med brunt sukker og løk noen minutter. Tilsett fiskesaus, kokosmelk, vann og grønnsaksbuljong-terning, bland godt sammen, og legg så i auberginen og squashen. Kok opp, og la det småkoke til aubergin- og squashbitene er helt møre men ikke altfor "bløte", ca 15-20 minutter. Hvis du synes sausen blir for tykk, kan du spe med litt vann. Smak eventuelt til med salt og pepper.

Server curryen med ris til, eventuelt nanbrød, og dryss grovhakket frisk koriander over.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar