søndag 27. april 2014

På grillen - sennepslaks, amandinepoteter og grønnsakerGrillet laks med sennep, brunt sukker og dill har blitt en slager hos oss - utrolig enkelt, smakfullt og godt! Oppskriften har jeg fra "grillkongen" Craig Whitson - den er omtalt i DETTE blogginnlegget. 

Amandinepoteter er blant mine desiderte potetfavoritter, og jeg synes de gjør seg godt på grillen også. Jeg valgte å fordampe potetene til de var nesten møre, da trenger de ikke så lang tid på grillen.

Det er veldig hendig å bruke aluminiumsformer som er beregnet for grilling, de fås kjøpt på mange matbutikker. De kan vaskes, og dermed brukes flere ganger. Jeg brukte én til potetene, én til grønnsakene og én til laksen. Alternativt kan du bruke tykk aluminiumsfolie.Du trenger følgende til tre-fire personer:

Til potetene:
2-3 amandinepoteter pr person (evt flere hvis de er små)
Extra virgin olivenolje´
Salt
Hvitløkspepper

Til grønnsakene:
1 middels stor fennikel
1 stor rødløk
1/2-1 squash
Extra virgin olivenolje
Salt
Pepper

Til laksen:
Extra virgin olivenolje (eventuelt vanlig stekeolje)
5-600 gr laksefilet
Salt
Pepper
1-2 ss dijon- eller grov fransk sennep
1-2 ss brunt sukker
1-2 ss hakket frisk dill

Fyr opp grillen.

Potetene fordampes i 10-15 minutter i en rist i en kasserolle med litt vann, til de er nesten møre, tiden avhenger av størrelsen på potetene.

Fennikel, rødløk og squash kuttes i jevnstore, litt grove terninger/biter (1,5-2 cm). Ha dem i en aluminiumsform beregnet for grilling & steking, eller bruk tykk aluminiumsfolie. Sprinkle godt med extra virgin olivenolje over, gi et dryss salt og pepper, og bland sammen.

Del laksefileten i passe porsjonsstykker, eller bruk ferdig porsjonsdelt laks. Ha litt extra virgin olivenolje i en aluminiumsform eller på tykk aluminiumsfolie, så ikke fisken setter seg fast under grillingen, og legg laksefiletene oppå. Dryss over litt salt og pepper. Smør et lag sennep på hvert porsjonsstykke (på 125 gr laks bruker jeg ca 1 ts sennep), dryss over litt brunt sukker, og til slutt hakket dill på toppen.

De dampede potetene deles i to på langs. Ha litt extra virgin olivenolje i , legg potetene i med snittflaten ned, og dryss over litt salt og hvitløkspepper.

Ha grønnsakene og potetene på grillen først, etter ca fem minutter har du på laksen som trenger ca 12-15 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene og varmen på grillen.

Server laksen med grillede grønnsaker og poteter til. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar