mandag 21. april 2014

Smakfull omelett med fennikel, paprika, hvitløk og sitrongressEtter alt kjøttet som er fortært i påskeuken er det på tide med en kjøttfri middag, og med det nydelige sommerlige været vi har om dagen er det greit å lage noe som er enkelt også. Så i dag ble det en vegetarisk omelett med smakfulle grønnsaker - fennikel, paprika, løk, hvitløk og sitrongress. 

Dette er sunn og næringsrik mat som passer godt til lunsj, eller en lett middag nå når det går mot lysere og varmere dager.

Tips: Når man skal steke eller koke ulike grønnsaker sammen, er det lurt å starte med de som krever eller "tåler" lengst steke-/koketid, og kutte de øvrige grønnsakene underveis. Da blir det litt tidsbesparende også. Jeg startet med å steke fennikelen, da den kan trenge litt tid på å bli skikkelig mør og god. Sitrongress kom i til slutt, det hakkes smått og er dessuten mer for et "krydder" å regne.  


Du trenger følgende til tre-fire personer:

50/50 smør og olje til steking
1 liten/middels fennikel (evt en halv stor)
2 paprika (gjerne ulik farge)
1 løk
1/2 kinesisk hvitløk (evt 3-4 fedd)
1 sitrongress (kan utelates men gir god smak)
6-8 store egg
Salt
Pepper
Timian (eller andre tørkede urter)

Fennikelen kuttes i terninger. Ha smør og olje (ca en spiseskje av hver) i en stekepanne på middels god varme, og la fennikelen få surre noen minutter. Rør av og til så det ikke svis, juster eventuelt litt på varmen.

Kutt paprika i terninger og tilsett, rør sammen.

Kutt løk i terninger og tilsett, rør sammen.

Hakk hvitløk passe smått, eller bruk hvitløkspresse, og tilsett. Rør sammen.

Fjern det ytterste laget på sitrongresset, fjern den ytterste tuppen, og hakk i millimetertynne ringer. Tilsett og rør sammen.

Eggene vispes sammen, og helles over grønnsakene. Dryss over litt salt, pepper og timian (eller andre urter etter ønske). Legg på lokk, juster ned til moderat varme, og la det stå og godgjøre seg til eggene har stivnet helt.

Serveres med godt brød til. Vel bekomme! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar