tirsdag 22. april 2014

Knallgode dessert-vårruller


Vårrull med eple, honning og kanel

I dag hadde jeg fridag, og benyttet anledningen til å lage vårruller til middag, siden det er noe som tar litt tid og som ellers kun gjøres i helger. Jeg benytter dypfryste vårrull-ark som fås kjøpt på asiatiske butikker, og siden jeg ikke fikk brukt opp alle vårrull-arkene og ikke ville fryse dem ned etter de var tint, måtte jeg finne en måte å få brukt dem på.

Tanken gikk til friterte bananer, det er jo en asiatisk klassiker. Jeg lagde to vårrull-varianter med banan - én med revet mørk sjokolade og én med honning. Da hadde jeg brukt to bananer til åtte vårruller, hadde to vårrull-ark igjen, og valgte å bruke eplebåter med honning og kanel i de to siste. Eplebåten rakk å bli perfekt "gjennomkokt", som i en eplekake (inspirasjonen var nettopp eplekake…).

Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å blogge om vårrullene jeg lagde til middag, men disse dessert-vårrullene ble så gode at de måtte få forrang! Om du blir inspirert til å lage andre varianter, så kjør på, her er det bare fantastien og egne preferanser som setter grensene. Jeg har i alle fall funnet en enkel & genial måte å lage dessert & snacks på!

Vårruller med banan og honning foran, med eple, honning og kanel i midten, og med banan og mørk sjokolade bakerst


Jeg brukte følgende ingredienser:

Vårrull-ark (dypfryste varianter må få tine først)

Bananer
Mørk sjokolade
Akasie-honning
Epler
Kanel

Pisket egg til pensling
Olje til fritering

Vårrull med banan & sjokolade


Bananer skrelles og deles i fire, først på midten og så hver halvdel på langs.


Legg et vårrullark på benken med ene hjørnet vendt mot deg. Legg en bananbit på, like nedenfor midten av arket, som på bildet over…


…dryss godt med revet eller hakket sjokolade over...


…brett det nederste hjørnet over bananen, tett inntil...


…brett inn de to hjørnene på sidene, som på en konvolutt...


…pensle pisket egg langs kantene...


…og rull vårrullen sammen.

Når alle vårrullene er ferdig pakket og rullet, varmes godt med olje (2-3 cm) i en gryte på middels til god varme, til 140-150 grader. Du kan sette en tresleiv i gryten; når oljen begynner å boble rundt sleiven er den varm nok. Ikke friter for mange vårruller samtidig, du ser an hvor mange du får plass til om gangen. 

Husk at oljen blir veldig varm! 
Bruk kun tresleiv i (ikke plast), og ha et lokk tilgjengelig for sikkerhets skyld.

Legg en og en vårrull på tresleiven, og legg forsiktig ned i den varme oljen. Friteres noen få minutter til de er fine og gyldne, snu dem underveis. Bruk gjerne en ekstra tresleiv, det gjør det lettere å snu og ta opp vårrullene. Når du har tatt opp en vårrull som er ferdig, kan du legge i en ny.

Legg de ferdig friterte vårrullene over på et fat med kjøkkenpapir, så overflødig olje får renne av. Vårrullene er svært varme med det samme, så de må avkjøles litt, men serveres helst mens de fortsatt er lunkne.


Vårrull med banan & honning


Følg samme fremgangsmåte som over…


...men erstatt sjokoladen med ca en teskje honning på bananen.


Vårrull med eple, honning & kanel


Følg samme fremgangsmåte som over, men legg istedet en eplebåt på hvert vårrull-ark, ha over ca en teskje honning, og dryss litt kanel over.

**********

Dessert-vårrullene kan fint serveres som de er, eller veldig gjerne serveres med vaniljeiskrem til.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar