onsdag 23. april 2014

Enkle vårruller med kjøtt og grønnsakerI forrige blogginnlegg skrev jeg om noen skikkelig gode dessert-vårruller jeg lagde. De ble i grunnen til ved en tilfeldighet - jeg hadde laget vårruller til middag, og hadde noen vårrull-ark til overs. For å få brukt opp arkene, lagde jeg altså dessert-vårruller som ble så gode at jeg måtte blogge om dem aller først.

Men nå over til middags-vårrullene:
Tidligere på bloggen har jeg skrevet om harumaki - japanske vårruller som blant annet inneholder shitakesopp og glassnudler. Denne gang har jeg laget en enklere variant som krever litt færre "operasjoner", fylt med karbonadedeig og strimlede grønnsaker.

Tips: Vårrullene kan fint fryses ned etter de er rullet sammen og før fritering, så gjør gjerne dette med de som blir "overflødige". Da kan de enkelt friteres fra fryst tilstand.


Du trenger følgende til ca 30 vårruller:

300 gr gulrøtter (3 middels store)
250 gr hodekål
1 løk
500 gr karbonadedeig
Olje til steking
Salt
Pepper
4 ss sesamolje
4 ss soyasaus
2 ss oystersaus

30 vårrull-ark (dypfryste må tines først)
1 egg til pensling
Olje til fritering

Sweet chilisaus

Gulrøtter, hodekål og løk finsnittes i tynne, 3-4 cm lange strimler (julienne). Gulrøttene kan gjerne grovrives, det går kjappere.

Karbonadedeigen stekes i en romslig stekepanne eller wok i litt olje på god varme til den er så vidt gjennomstekt. Tilsett de finsnittede grønnsakene sammen med sesamolje, soyasaus og oystersaus. La steke 3-5 minutter under jevnlig omrøring, til løken er litt blank. Smak til med pepper og eventuelt salt (husk at soyasausen inneholder mye salt).

Så er det bare å legge en full spiseskje på hvert vårrull-ark, og brette og rulle sammen, bruk pisket egg til å lime kantene. For grundig instruksjon med bilder kan du sjekke blogginnlegget om harumaki-vårrullene

Ha godt med olje (3-4 cm) i en gryte, varm opp til ca 140-150 grader. Ha et lokk tilgjengelig, for sikkerhets skyld, husk at oljen blir svært varm! Sett en tresleiv i oljen, når det bruser godt rundt sleiven er oljen varm nok.

Friter vårrullene noen minutter til de er fint gyldne, snu dem med tresleiven underveis så de blir jevnt friterte. Legg de ferdige vårrullene over på kjøkkenpapir så overflødig olje får renne av.

Vårruller som blir til overs fryses ned før fritering.

Server med sweet chilisaus, og med salat og ris til. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar