fredag 7. mars 2014

Herlig enkel & smakfull lakse-wok



Har du lyst på en enkel, smakfull & sunn wok?

Denne er laget med laks, gulrøtter og rødløk, og servert med et godt dryss frisk koriander over. Laksen får først marinere & godgjøre seg i en herlig miks av soyasaus, sesamolje, oystersaus, hvitløk og lime - og imens forbereder du resten av ingrediensene.

Jeg serverte wok'en med ris til, men nudler funker også bra. 


Du trenger følgende til 3-4 personer:

500 gr laksefilet
1/2 kinesisk hvitløk
2 ss sesamolje
2 ss oystersaus
2 ss soyasaus
1/2 lime
Salt
Pepper

3 middels store gulrøtter
1 stor rødløk
Olje til steking

Frisk koriander ved servering

Ris eller nudler

Hvis du lager ris til, setter du den på kok.
Lager du nudler, trenger de kortere tid; da kan du koke opp vannet, og tilsette nudlene når du tilsetter laksen i wok'en.

Laksefileten kuttes i passe store terninger - ikke for små, da kan de fort bli tørre når de stekes. Ha lakseterningene i en bolle. Tilsett knust hvitløk (i hvitløkspresse), sesamolje, oystersaus, soyasaus og lime, og bland sammen. La det stå og marinere mens du ordner resten.

Gulrøttene skrelles og kuttes i staver. Rødløken skrelles og kuttes i strimler. Ha olje i en stekepanne/wok på max varme, og stek gulrøttene og rødløken 2-4 minutter under omrøring.

Når grønnsakene begynner å bli gyldne/brune i kantene, tilsettes lakseterningene med marinaden. Juster varmen ned til middels, vend av og til så lakseterningene blir jevnt stekt. Wok'en er ferdig når lakseterningene er akkurat gjennomstekt.

Frisk koriander grovhakkes.

Server lakse-wok'en med ris eller nudler, og med et godt dryss frisk koriander over. Vel bekomme!

2 kommentarer:

  1. Elin rogne Eriksson19. mars 2014 kl. 19:40

    Hei! Prøvde denne retten i dag." Dette kan du servere flere ganger" var kommentaren, og det fra to matglade gutter. Mye smak og enkel å lage når ingrediensene var innkjøpt.
    Hilsen Elin :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Monas Kjøkkenskriverier19. mars 2014 kl. 20:10

      Så hyggelig å høre Elin! Takk for fin tilbakemelding :-) Hilsen Mona

      Slett