onsdag 5. mars 2014

Supre havregryn-pannekakerI barndommen var pannekaker noe av det beste jeg visste, aller helst med et dryss sukker på. Da jeg ble større, var det pannekaker med sprøstekt bacon som var vinneren.

I går, 4. mars, var det den store Pannekakedagen. Javisst, pannekakene har sin egen dag, slik som det meste annet som er verdt å feire! Feiringen oppsto som et veldedighetsarrangement hos den amerikanske restaurantkjeden IHOP i 2006, du kan lese mer om det her.

I dag lagde jeg ekstra sunne pannekaker med havregryn, det funket veldig bra. De ble litt tykkere enn de jeg ellers lager, og naturlig nok så metter de ganske godt også. De ble servert med sprøstekt bacon, og for å mimre litt fikk de jaggu et lite dryss sukker over. Litt søtt sammen med det salte baconet er innertier, ifølge meg selv! 


Du trenger følgende til ca 8-9 pannekaker:

4 store egg
3-4 ss rørsukker
10 dl helmelk
250 gr hvetemel
150 gr havregryn
1/2 ts salt
Smør til steking

Ha egg og rørsukker i en romslig bolle, og visp godt sammen. 

Tilsett helmelk, hvetemel, havregryn og salt, bland godt sammen til alt melet er oppløst. La røren stå og godgjøre seg i 10-30 minutter, alt etter hvor mye tid du har.

Steker du bacon til, kan du gjøre dette mens røren står og sveller.

Rør gjerne i røren før du begynner å steke pannekakene. 

Ha litt smør i en middels varm stekepanne, og ha i akkurat nok røre til å dekke bunnen, hvelv litt rundt på stekepannen så røren renner ut i kantene. La pannekaken steke noen minutter til overflaten "tørker" og undersiden er lett & fint gylden, du bør kunne riste på stekepannen til pannekaken løsner fra bunnen (da bruker du nok smør og passe varme). Snu pannekaken, og la den steke 2-3 minutter til den er lett gylden på andre siden.

Ha i litt smør før du steker hver nye pannekake, så de ikke henger seg fast. Juster eventuelt varmen litt om nødvendig.

Server pannekakene med ønsket tilbehør. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar