mandag 21. oktober 2013

Ovnsbakt laks med eple & nøtterI anledning Epledagen i forrige uke (17. oktober) lagde jeg ovnsbakt laks med eple og valnøtter til middag. Det var såpass godt at jeg gjentok "suksessen" i dag, denne gang med pistasjnøtter. Begge deler funket bra på hver sin måte. De fleste nøttetyper vil nok passe bra til både eple og laks, så bruk de nøttene du foretrekker eller har i hus.

Ellers brukte jeg en rød og litt søt eplesort med litt "fast" konsistens, det sto godt til laksen. Forøvrig vil eplebitene oppå laksen gjøre at den trenger litt lenger steketid enn om du ikke har slik "topping" oppå.


Du trenger følgende til tre-fire personer:

1 eple 
6 ss extra virgin olivenolje
5-600 gr laksefilet
En håndfull nøtter (valnøtter, pistasj, pinjekjerner, mandler, etc)
Salt
Hvitløkspepper

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Vask eplet godt, fjern kjernen, og kutt det i små biter/terninger. Ha eplebitene i en skål, hell extra virgin olivenolje over og bland sammen. La det stå og godgjøre seg litt mens du forbereder selve laksen.

Del laksefileten i passe porsjonsstykker, legg dem i en ildfast form, og dryss over salt og hvitløkspepper. Hell så eplebitene/oljen over laksestykkene, og dryss over hakkede nøtter.

Stekes i ca 20 minutter, til laksen er akkurat gjennomstekt.

Serveres med valgfrie grønnsaker (jeg syntes det var både enkelt & godt med mais til), samt ris, couscous eller bulgur etter ønske. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar