mandag 28. oktober 2013

Kutting av løk for dummies (kjapt & enkelt, med andre ord)


Å kutte løk og andre grønnsaker kan være ganske kjedelig og ta tid. Da gjelder det å gjøre kuttingen på mest mulig kjapt & effektivt vis. Om du ikke allerede har en effektiv måte å kutte løk på, så får du det her. Tilsvarende fremgangsmåte kan brukes på andre grønnsaker også. 


Del løken i to fra topp til bunn, og skjær av toppen, som på bildet. Legg snittflaten på løken ned...


...skjær parallelle snitt gjennom løken ned mot roten og innover mot kjernen av løken, som på bildet, men ikke skjær gjennom roten (den skal bidra til å holde løken på plass). Velg avstand mellom snittene alt etter hvor store eller små biter du ønsker, og fortsett rundt hele halve løken. På bildet har jeg valgt knapt 1 cm mellom hvert snitt...

...noen velger også å snitte horisontalt inn mot roten (i tillegg til vertikalt, som på bildet over). Selv synes jeg ikke det er nødvendig, siden løken er lagdelt fra naturens side...


...deretter kan du enkelt skjære på tvers av snittene, akkurat så bredt eller smalt som du ønsker. Og vips; så har du enkelt og greit kuttet opp løken i jevnt store biter.

Bruk samme fremgangsmåte når du skal kutte gulrøtter og andre rotgrønnsaker i mindre terninger. Du deler eksempelvis gulroten i to på langs, og snitter deretter på langs ned mot roten (men ikke igjennom), så bredt eller smalt som du ønsker. Så snitter du på tvers, så bredt eller smalt som du ønsker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar