onsdag 30. oktober 2013

Fyldig tomat- og maissuppeAh, det er så godt å alltid ha hermetikk i bakhånd. Da kan du lage en enkel & god middag selv om du ikke har "noenting" i hus... Du trenger verken kjøtt eller fisk for å lage en mettende suppe, du kan vel så gjerne ty til linser og mais som jeg har gjort her.

Dette er en fyldig suppe som både smaker godt og gjør godt. Og det beste av alt; du lager den på bare 10-15 minutter! Så dette er suppen for hektiske dager, eller når du ikke har lyst eller ork til å bruke mye tid på matlagingen. Ikke la deg skremme av ingrediens-listen, det aller meste er hermetikk og krydderier som du "ekspederer" i en fei... Det enerste som skal hakkes er rødløk og hvitløk.

Og om du skulle få noe suppe til overs, så er resten finfin å bruke som pastasaus. Suppen holder seg fint 3-4 dager i kjøleskap.


Du trenger følgende til fire personer:

1 rødløk
1/2 kinesisk hvitløk
Extra virgin olivenolje
1 kartong linser (ca 400 gr)
2 bokser hakkede hermetiske tomater
1 stor boks mais (eller 2 små)
2 ts brunt sukker
2 ts malt paprika
1 ts tørket timian
1 ts tørket oregano
1 ts tørket persille
5 dl kaldt vann
2 terninger kjøttbuljong (grønnsaksbuljong for vegetarisk suppe)
2 ss balsamico
Salt
Pepper

Sitronolje ved servering

Rødløk og hvitløk hakkes. 

Ha godt med extra virgin olivenolje i en romslig gryte på middels varme, og la rødløk og hvitløk surre 2-3 minutter, til løken begynner å bli blank.

Mens løken surrer, skyller du linsene i kaldt vann. Tilsett linsene i løken sammen med hermetiske tomater, mais, brunt sukker, malt paprika, timian, oregano, persille, vann, buljong og balsamico. Rør sammen, og kok opp, la det koke noen minutter.

Kjør suppen med stavmikser, og smak til med salt og pepper.

Sprinkle over sitronolje, og server med godt brød til. Vel bekomme! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar