søndag 15. september 2013

Herlig spicy pizza med tunfisk og kashmirisausJeg har min gode svoger Marius å takke for inspirasjon til denne pizzaen. Ikke vet jeg hvor mange ganger det er blitt servert pizza med kashmiri-saus og tunfisk hos dem gjennom årenes løp, men hver gang har jeg tenkt at denne må jeg lage! 

Strengt tatt er jeg ikke den største fan av tunfisk på boks. Det er riktignok noe vi alltid har i kjøkkenskapet - men først og fremst fordi tunfisk er helgekos for katten vår... Desto mer gledelig er det å vite at tunfisk på boks gjør seg veldig godt i visse matretter, og dessuten er det en billig råvare. Du trenger ikke være spesielt glad i tunfisk for å digge denne pizzaen, kombinasjonen med spicy kashmiri masala krydderpasta i pizzasausen funker veldig bra. Du styrer styrken med mengden kashmiri.

I helgen lagde jeg to langpanne-pizzaer som jeg så ofte gjør. Hvis du kun vil lage én pizza, halverer du bare mengden av ingrediensene. Pizzadeigen ble satt til kaldheving kvelden før, og pizzasausen fikk småputre og godgjøre seg i 2-3 timer. Det krever litt planlegging, men svært liten arbeidsinnsats, og du blir kreditert med en veldig god pizza…

Om du ikke har anledning til å la sausen småkoke i 2-3 timer, så kan du droppe vannet i oppskriften, og la sausen koke godt under lokk i 10-15 minutter.


Til 2 pizzabunner:
700 gr italiensk hvetemel "tipo 00" (evt vanlig hvetemel)
3 ts salt
1/2 ts tørrgjær
4,5 dl kaldt vann (5 dl hvis du bruker vanlig hvetemel)
6 ss extra virgin olivenolje

Pizzasaus til to pizzaer:
1 boks hakkede tomater
1 dl vann
3 ss tomatpuré
2-4 ts kashmiri masala krydderpasta (jeg bruker 3 ts)
1/2 rødløk
1/2 kinesisk hvitløk (eller 2-3 fedd)
1 ts persille
1 ts basilikum
1 ts oregano
1 ts rørsukker

Topping til to pizzaer:
Revet mozarella (eller annen revet hvit ost)
2 bokser tunfisk i vann
Salt
Pepper
Oregano
Extra virgin olivenolje

Pizzadeigen (lages kvelden før):

Bland mel, salt og tørrgjær i bakebollen, og tilsett kaldt vann og extra virgin olivenolje. Kjøres sammen i kjøkkenmaskin i 8-10 minutter til en smidig deig. Dekk med plastfolie, og sett til heving på kjøkkenbenken kvelden før utbaking.

Pizzasausen (2-3 timer før):

Ha hakkede tomater, vann (bruk gjerne vannet til å "skylle" og få ut restene av tomatene fra boksen), tomatpuré og kashmiri masala i en kasserolle, rør sammen og legg på lokk, og kok opp. Finhakk rødløk og hvitløk, og tilsett sammen med persille, basilikum, oregano og rørsukker. Juster varmen etter behov, og la det få småkoke 2-3 timer. Du kan fint røre i sausen noen ganger underveis.

Topping og steking:

Forvarm stekeovnen til 300 grader.

Ta halvparten av den ferdighevede pizzadeigen og ha på en stekeplate med bakepapir. Ha litt olivenolje i håndflaten, ca en spiseskje, og trykk deigen utover med hendene til en så tynn og jevn pizzabunn som mulig. Den vil gjerne "krype" litt (trekke seg sammen) på grunn av oljen, men det er bare å trykke i vei til du har pizzabunnen noenlunde jevnt og fint utover.

Bre halvparten av den ferdigkokte pizzasausen utover bunnen, og dryss ost over (mengde etter eget ønske). Tunfisken deles opp i mindre biter, og fordeles over bunnen. Dryss over salt, pepper og oregano, og sprinkle godt med extra virgin olivenolje over pizzaen til slutt.

Stek pizzaen på nederste rille i 12-15 minutter, til den er godt gylden.

Mens den første pizzaen steker, tilbereder du neste pizza på samme måte.

Serveres eventuelt med en god salat til, og gjerne noe godt i glasset. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar