lørdag 13. juli 2013

Super-lettvint pesto-laks med smørstekt brokkoli & blomkålRød pesto passer veldig godt på ovnsbakt laks, og du har smakfull middag i en fei. Denne retten kan du like gjerne lage til en vennemiddag eller til helgekosen, som på hektiske hverdager. Eventuelt kan du drysse litt ristede pinjekjerner & friske urter over for ekstra smak & finish.

Jeg smørstekte brokkoli- og blomkålbuketter til, og serverte med pasta. Ungene var særlig begeistret for de flerfargede pastaskruene da, og det var for så vidt jeg og...

...for egen del skyldes det først og fremst at jeg fant De Cecco-pasta på min lokale Meny-butikk i dag! Denne tørkede pastaen av god kvalitet lages i Fara San Martino, selveste "pasta-hovedstaden" i Abruzzo, Italia. Vi var innom der under årets sommerferie.


Du trenger følgende til 4 personer:

2-3 ss rød pesto
2-3 ss extra virgin olivenolje
6-800 gr laksefilet
Salt
Pepper

1/2 stor brokkoli
1/2 stort blomkål
Olje til steking
Smør til steking

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Del laksefileten i passe serveringsstykker, legg i en ildfast form, og dryss over salt og pepper. Bland sammen rød pesto og olivenolje, og legg på filetene i et jevnt lag. Stekes i ca 15 minutter (tiden avhenger av tykkelsen på filetene), til fisken er akkurat gjennomstekt.

Brokkoli og blomkål deles i passe buketter, og stekes noen minutter i 50/50 olje og smør på middels varme med lokk, til de blir lett møre. Rør av og til så de ikke svis.

Serveres gjerne med pasta til, eller en god potetmos. Vel bekomme!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar