fredag 7. juni 2013

Ovnsbakt torsk med bacon-grønnsaker og pannestekte poteterMed kokte poteter til overs fra gårsdagens middag er det skikkelig lettvint og godt å pannesteke dem. Stek dem i olje på god varme, og vend dem av og til så de blir fint og godt brunet på alle sider - da får de ekstra god smak.

Om du ikke har kokte poteter allerede, så kutter du bare rå poteter i passe terninger, og hiver dem på til damping mens du tilbereder det andre.

Bacon til torsk har blitt en real klassiker her i heimen. I dag stekte jeg bacon sammen med gulrøtter og purre, og sammen med de pannestekte potetene ble det snadder tilbehør til fisken. Ettåringen gaflet iallfall i seg med god appetitt!


Du trenger følgende til fire personer:

200 gr bacon
4 gulrøtter
1 middels purre
(Olje til steking)

800 gr torskefilet
Extra virgin olivenolje
Salt
Pepper

Kokte poteter til fire pers
Olje til steking
Salt
(Pepper)

Hvis du ikke har kokte poteter fra før, så kokes/dampes de først. Kutt dem i 1,5-2 cm terninger, og damp dem møre mens du tilbereder det andre. 

Bacon kuttes i strimler. Gulrøtter skrelles og kuttes i mindre terninger. Purre skylles godt og kuttes i tynne ringer.

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Stek først bacon noen minutter på høy varme, til det begynner å få litt farge. Legg det gjerne i kald stekepanne for så å skru på varmen, så vil fettet i baconet gradvis smelte, og du vil ikke trenge ekstra olje til steking (bruk olje om du har magert bacon). Ha i gulrøtter og purre, og stek noen minutter til, så de blir litt møre. Rør jevnlig så det brunes uten å svis.

Kutt torskefileten i passe porsjonsstykker, og legg i en ildfast form. Sprinkle over extra virgin olivenolje, og dryss over salt og pepper. Bakes i ovnen i ca 12-15 minutter, til fisken er akkurat gjennomstekt, tiden vil avhenge av tykkelsen på filetene.

Imens stekes potet-terningene i samme stekepanne som baconet og grønnsakene, da tar de opp den gode smaken derfra. Bruk litt godt med olje, og stek på høy varme ca 8-10 minutter, vend dem forsiktig av og til så de blir fint brunet på alle sider. Dryss over salt og evt litt pepper.

Server torsken med pannestekte poteter og bacon-grønnsakene til. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar