søndag 9. juni 2013

Bulgursalat med reker og hvitløksstekt kveiteSelv om værgudene ikke har trådt til med så mye sommervarme ennå, i alle fall her på Sør-Vestlandet hvor vi bor, så er vi godt i gang med juni måned. Noen solstråler har det blitt, og det er jo lov å håpe på gode sommerdager fremover. Uansett om middagen inntas ute eller inne, så er det herlig å entre den lyse & (forhåpentligvis) varme årstiden med lett og sommerlig mat på bordet.

Det er en stund siden sist jeg laget noe med bulgur. Det er en super råvare å bruke i slike middagssalater som denne - bulgur er både sunt, godt og mettende. Sammen med reker, kveite-terninger stekt i hvitløk og olje, søte & gode cherrytomater, og vårløk, ble dette en skikkelig digg og sommerlig middagssalat.

Bruk gjerne andre fiskeslag enn kveite, men helst fisk som er fast i kjøttet, så den ikke går så mye i stykker både under steking eller når salaten blandes. Breiflabb, brosme og lange er også gode, faste fiskesorter, bare sørg for å fjerne eventuelle bein i fisken (dét problemet har man ikke så mye med breiflabb da...).


Du trenger følgende til fire personer:

3 dl ukokt bulgur
5 ss sitronolje
2 fedd hvitløk
Olje til steking
500 gr kveite (eller annen hvit, fast fisk)
1 ss hvetemel
Salt
Pepper
2 vårløk
8-10 cherrytomater
1 kg reker med skall

Bulgur kokes etter anvisning på pakken. Tilsett sitronolje, bland sammen, og sett til side så lenge.

Mens bulguren koker, finhakkes hvitløk. Fisken renskjæres for skinn og bein, og kuttes i passe terninger. Vårløk kuttes i tynne ringer.

Stek først hvitløken på moderat varme i godt med olje i 1-2 minutter, til den blir litt blank, vær forsiktig med varmen og rør jevnlig siden hvitløken ellers lett kan bli brent. Vend kveite-terningene i litt hvetemel, og stek sammen med hvitløken og oljen - skru opp varmen litt og stek fisketerningene til de er akkurat gjennomstekte (kveite kan lett bli tørr om den stekes for lenge), vend forsiktig underveis. Dryss over salt og pepper, og tilsett vårløk siste stekeminutt.

Skrell rekene, og bland inn i bulguren. Kutt cherrytomater i båter og tilsett. Til slutt blandes fisken forsiktig inn.

Serveres med godt brød til. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar