onsdag 29. mai 2013

Pastinakksuppe med persille- og hvitløksdressingI dag ble det middagspåfunn etter innfallsmetoden, i butikken. Normalt pleier jeg å ha middagsplanene noenlunde klare før jeg handler, men med en syk liten krabat i hus blir ting fort snudd på hodet... Jeg fant ikke noe som fristet, helt til jeg kom over en bugnende haug med pastinakk. 

Så da ble det pastinakksuppe i dag, i all sin enkelhet. For å freshe den opp og gjøre den litt "sommerlig" (vi teller jo tross alt snart juni...), kjøpte jeg med en pakke frisk bladpersille. Persillen kjørte jeg sammen med hvitløk og extra virgin olivenolje til en herlig enkel men smakfull dressing som suppen ble toppet med ved servering.

Når du bruker litt poteter sammen med pastinakken, får du en litt mildere smak og fyldigere konsistens på suppen. Denne suppen kan du gjerne også toppe med noe stekt kjøtt eller fisk.


Du trenger følgende til fire personer:

600 gr pastinakk
300 gr poteter
5 dl kyllingkraft (grønnsakskraft for vegetarisk suppe)
5-6 dl helmelk
Salt
Pepper

En håndfull frisk persille
1 fedd hvitløk
6 ss extra virgin olivenolje
Salt
(Pepper)

Pastinakk og poteter skrelles og kuttes i mindre skiver eller terninger (jo mindre biter jo fortere blir de kokt møre), ha dem i en romslig kasserolle sammen med kyllingkraft og kok opp under lokk. La koke til grønnsakene er godt møre, rør gjerne av og til. 

Mens grønnsakene koker, lager du persille- og hvitløksdressingen. Grovhakk persillen og knus hvitløksfeddet i hvitløkspresse, og bland sammen med olje. Kjør med stavmikser eller lignende til en passe jevn blanding. Smak til med salt og eventuelt pepper.

Når pastinakken og potetene er kokt godt møre, kjøres de og kraften jevnt med stavmikser. Tilsett mesteparten av melken, kok opp og la den småkoke etpar minutter, spe med mer melk til passe fylde. Smak til med salt og pepper.

Server pastinakksuppen med persille- og hvitløksdressingen, og med godt brød til. Vel bekomme!

2 kommentarer:

 1. Kanongod suppe! Denne skal jeg definitivt lage igjen. Takk for at du deler alle de gode oppskriftene dine.

  Mvh Cecilie

  SvarSlett
  Svar
  1. Monas Kjøkkenskriverier21. august 2013 kl. 23:02

   Tusen takk for kjempefin tilbakemelding, Cecilie :-)

   Slett