fredag 3. mai 2013

Ovnsbakt laks med dill og karamellisert paprika & løkDet er ikke ofte jeg steker paprika og løk og serverer til laks. Men det må jeg visst gjøre oftere, for dette ble smakfullt og godt!

Paprikaen & løken fikk et dryss rørsukker, og ble stekt i panne på høy varme, så de ble lett karamellisert og fint brunet i kantene. Ikke bruk for mye sukker, det kan bli for søtt i forhold til resten av maten - men litt sødme funker bra til laks.

Server gjerne fersk pasta til, og du har en god og smakfull rett til helge- eller vennemiddagen. Eller bruk fullkornspasta for en sunn & god hverdagsvariant. 


Du trenger følgende til fire personer:

7-800 gr laksefilet
Extra virgin olivenolje
Salt
Pepper
En bunt frisk dill

2 paprika
2 løk
Olje til steking
Ca 1 ss rørsukker
Salt
Pepper

Pasta (fersk eller tørket, etter ønske)
Extra virgin olivenolje ved servering

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Kok opp vann til pasta. Den kokes slik at den blir ferdig noenlunde likt med resten av maten (koketiden avhenger av type pasta). Bland inn litt extra virgin olivenolje (evt sitronolje) når pastaen er ferdigkokt og vannet er hellet av.

Sprinkle litt extra virgin olivenolje i en ildfast form. Del laksefileten i passe porsjonsstykker, og legg dem i formen. Sprinkle extra virgin olivenolje over laksen, dryss over litt salt og pepper. Grovhakk frisk dill som drysses over fisken til slutt.

Stekes i ovnen til fisken er så vidt gjennomstekt, ca 10-15 minutter.

Imens renses og kuttes paprika og løk i strimler. Ha godt med olje i en stekepanne på høy varme, ha i paprika og løk, dryss over rørsukker, og stek noen minutter til de blir litt myke og brunet i kantene. Rør av og til så det ikke setter seg fast. Dryss over litt salt og eventuelt pepper etter smak.

Server laksen med pasta og stekt paprika & løk til. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar