onsdag 1. mai 2013

Årets Hjemmekokk 2013: Lyst til å delta i en spennende kokkekonkurranse?


Bildekavalkade fra regionsfinalen i Trondheim 2012

Er du glad i å lage mat? Har du lyst til å bli med i en spennende konkurranse for amatørkokker, med muligheten til fantastiske opplevelser & flotte premier til alle som går videre i konkurransen?

En rett med kylling og ost kan gi deg et gjesteopphold på Maaemo, som nylig ble kåret til Nordens beste restaurant, og som har to stjerner i Michelin-guiden!

Hvis du ønsker å delta, må du sende inn én oppskrift hvor både kylling og norsk ost er med. Det skal gjennomføres to landsdelsfinaler, og fire amatørkokker får komme til hver sin landsdelsfinale (altså totalt åtte delfinalister fordelt på to landsdelsfinaler), basert på utvelgelse ved en kvalifisert jury.

Landsdelsfinalen på Bryne holdes lørdag 25. mai. Den gjelder for glade amatørkokker som bor i Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland, Aust-Agder, Vest-Agder, Telemark, Buskerud, Hedmark, Oppland, Akershus, Oslo, Vestfold og Østfold.
Frist for å sende inn oppskrift er mandag 6. mai.

Landsdelsfinalen i Trondheim holdes torsdag 27. juni. Den gjelder for glade amatørkokker som bor i Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark.
Frist for å sende inn oppskrift er mandag 10. juni.

Fra hver landsdelsfinale går to amatører videre til den norske finalen, i Mathallen Oslo lørdag 24. august.

Vinneren av den norske finalen går videre til finalen i Årets Skandinaviske Hjemmekokk 2013, som gjennomføres under Matstreif i Oslo i midten av september. Her vil altså glade amatører fra Norge, Sverige og Danmark møtes. Vinneren får altså et inspirasjonsopphold over flere dager hos restaurant Maaemo.

Vinneren av Årets Skandinaviske Hjemmekokk 2012, Anders Halskov-Jensen fra Danmark (i midten), som vant et uforglemmelig tredagers opphold på Noma i hovedpremie. Til venstre: Magnus Tvedt-Øresland (hoveddommer fra Opplysningskontoret for egg og kjøtt / matprat.no) og May Paholtup-Berg (deltaker fra Sverige). Til høyre: Trine Sandberg (dommer, matblogger og Årets Matgleder 2011) og Katrine Stura (deltaker fra Norge). 

Oppskrifter, helst med bilde, sendes til arve@hjemmekokkene.no. Oppgi hvilket fylke du kommer fra, og husk at ditt bidrag må inneholde kylling og norsk ost. Bruk samme mailadresse dersom du ønsker ytterligere informasjon.

Bli med da vel - du risikerer bare å få med deg gode matminner og flotte premier!

Årets Hjemmekokk 2013, blir det deg??

Katrine Stura, deltaker i Årets Hjemmekokk 2012:
"Deltagelse i årets hjemmekokk 2012 var virkelig fjorårets aller beste opplevelse for meg. Jeg fikk treffe dyktige og svært inspirerende matfolk, og oppleve rundturer, matfestivaler og fantastiske restaurantbesøk. Aller viktigst var bekjentskap og god mat, mye viktigere enn selve det å konkurrere! Anbefaler alle matglade å prøve seg. Uhøytidelig og trivelig. Bare ta kontakt dersom dere har spørsmål."

Rune Gjertsen, deltaker i Årets Hjemmekokk 2011 og 2012:
"Jeg var med i Årets Hjemmekokk 2011 og 2012, og hadde stor glede av å være deltaker i konkurransene. Det er selvsagt en opplevelse å konkurrere mot andre, men like viktig er rammen rundt konkurransen, man får delta på besøk til lokale produsenter, blir invitert til spennende matopplevelser, og ikke minst bli kjent med andre som deler interessen for mat. Så har du en interesse for lokalmat og gode råvarer, og ønsker bli kjent med likesinnede, så anbefaler jeg at du sender inn en oppskrift til årets Hjemmekokk 2013."


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar