tirsdag 16. april 2013

Pannestekt torsk med bacon, løk, timian og god potetmos



Torsk med bacon og løk har jeg laget før, men jeg må si at sitronolje og frisk timian satte en perfekt finish på denne middagen. Og en god potetmos med sellerirot og hvitløk er alltid godt til fisk. Server gjerne brokkoli eller andre gode grønnsaker til.

Her har du en herlig smakfull fiskerett som er rask å lage, og som passer like godt til hverdags som til en god helgemiddag.


Du trenger følgende til fire personer:

6-7 middels store melne poteter
1/2 sellerirot
1 hel kinesisk hvitløk (evt 4-5 fedd)
2-3 ss smør
Melk til passe konsistens
Salt

150 gr bacon
1 middels stor løk
2 vårløk
Sitronolje

7-800 gr torskefilet
Litt hvetemel
Smør & olje til steking
Salt
Pepper

Frisk timian ved servering

Skrell og kutt poteter, sellerirot og hvitløk i mindre biter. Dampes godt møre.

Kutt bacon i strimler, og løk i terninger. Bacon legges i kald stekepanne, og deretter skrus platen på god varme. Da vil fettet i baconet gradvis bli varmet opp og smelte, og ekstra fett til å steke i vil ikke være nødvendig. Når du har fått god varme i stekepanna tilsettes løken, la det steke til det er fint brunet, rør jevnlig. Kutt vårløken i passe tynne ringer, og tilsett siste stekeminuttet. Sprinkle over sitronolje til slutt, bland sammen og ha over i en skål så lenge, dekk med lokk eller et fat så det holder varmen til servering.

Del torskefileten i passe porsjonsstykker, og vend i hvetemel. Smelt litt smør i stekepannen på middels god varme, og tilsett litt olje. Stek fisken noen minutter på begge sider, til den blir fint gylden og akkurat gjennomstekt, dryss litt salt og pepper på begge sider underveis.

De ferdigdampede potetene/grønnsakene moses med stamper sammen med smør, og spes med melk til passe konsistens. Smak til med salt.

Server torskefileten med bacon-blandingen, potetmosen, og gjerne grønne grønnsaker til. Dryss over litt frisk timian ved servering.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar