søndag 27. januar 2013

Torsk med topping av bacon, paprika og løk



Ovnsbakt fisk er en hyppig gjenganger her i huset. Det er så enkelt å lage, og med en smakfull topping har du en herlig & sunn middag på null komma niks!

Sprøstekt bacon på torsk er for en klassiker å regne. Her har jeg stekt paprika og løk sammen med bacon, og det gir en topping som både er smakfull og sunn. En super måte å få i seg ekstra grønnsaker på forresten.


Du trenger følgende til to personer:

100 gr bacon
1/2 rød paprika
1/2 løk
Olje til steking
400 gr torskefilet
Salt
Pepper

Couscous til 2
200 gr grønne erter
Sitronolje ved servering

Bacon kuttes i strimler. Paprika og løk kuttes i passe terninger.

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Ha litt olje i en stekepanne på høy varme, og stek først bacon et par minutter til det begynner å få farge. Tilsett deretter paprika og løk, og stek til bacon er fint brunet og løken er blank.

Kok opp vann til couscous i én kasserolle, vannmengde ut fra anvisningen på pakken. Kok opp vann til ertene i en annen kasserolle.

Del torskefileten i passe porsjonsstykker, ha på litt salt og pepper, og legg oppå bacon/paprika/løk-toppingen. Stekes i ovnen i 12-15 minutter til torsken er akkurat gjennomstekt og flaker seg.

Imens koker du couscous etter anvisning på pakken.

Tilsett ertene i kokende vann, la det koke opp igjen, og la ertene trekke 1-2 minutter.

Server torsken med couscous og erter, og sprinkle over litt sitronolje til slutt. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar