fredag 4. januar 2013

Kremet pasta med pannestekt torsk, bacon og aspargesNytt år, nye muligheter... Julen med alle sine kjøttmiddager er tilbakelagt, og det føles rett og slett befriende å kjøre på med fiskemiddager igjen. Gode og smakfulle vaner er heldigvis lette å vende tilbake til.

Okay, bacon er kjøtt. Men i mindre mengder smaker det skikkelig digg sammen med torsk - og det er jo fisken som uansett spiller hovedrollen. Litt finhakket dill gir en fyldig og god smak som passer perfekt med fisken og sausen, uten å overdøve de andre ingrediensene.


Du trenger følgende til to personer:

1/2 løk
100 gr bacon
1/2 bunt grønne asparges
400 gr torskefilet
Smør til steking
1 dl hvitvin
2 dl matfløte
Litt frisk dill
Salt
Pepper

Pasta til to
Extra virgin olivenolje (gjerne sitronolje)

Løk finkuttes. Bacon kuttes i tynne strimler på tvers. Fjern den trevlete enden på aspargesene, og del dem i to. Torskefilet deles i passe porsjonsstykker.

Kok opp vann til pasta.

Ulike typer pasta har ulike koketider - start å koke den slik at den blir ferdig omtrent samtidig med resten.

Smelt litt smør i en tykkbunnet kasserolle på middels god varme, tilsett løken og la den surre 3-4 minutter, rør av og til. Tilsett hvitvin, og la det småkoke til den er nesten helt kokt inn. Trekk så kasserollen til side, rør inn matfløte og en spiseskje finhakket dill.

Mens løken surrer seg blank, steker du bacon på god varme i en stekepanne ved siden av, slik at den blir godt gylden. Rør litt underveis. Det ferdigstekte baconet has over i en skål så lenge.

Stek torskestykkene i stekepannen med litt smør på middels god varme, først etpar minutter på ene siden så de blir fint gyldne. Snu dem, reduser eventuelt varmen litt, og stek videre til de er akkurat gjennomstekte. Dryss over litt salt og pepper underveis.

Damp aspargesene i fem minutter mens torsken steker. (Jeg har enkelt og greit aspargesene i en sikt som settes oppå kasserollen med pastaen, og lokk oppå der igjen, så får aspargesen dampe samtidig som pastaen koker.)

Gi sausen et oppkok når torsken er nesten ferdig, og smak til med salt og eventuelt pepper.

Tilsett litt olivenolje i den nykokte pastaen. Eventuelt kan sausen blandes inn i pastaen, eller den kan has oppå. Legg den stekte torsken oppå pastaen & sausen, dryss over stekt bacon og litt frisk dill, og server med asparges til.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar