søndag 13. januar 2013

Fiskesuppe med gulrot, asparges og dillIngenting smaker vel som ekte hjemmelaget fiskesuppe. Toåringen vår syntes i alle fall at denne suppen var kjempegod! Du trenger bare noen få, men gode råvarer, og det tar ikke lang tid å lage den fra bunnen av.

Fiskesuppen er enkel å variere. Vil du ha en rimelig hverdagssuppe, så bytt ut aspargesen med grønne erter (dypfryste) eller små brokkoli-buketter, og bruk gjerne dypfryst fisk som tines først. Og til festmat-varianten: Tilsett noen ferske reker og etpar spiseskjeer lettrømme eller creme fraiche, så er du der:)


Du trenger følgende til 3-4 personer:

1 løk
3 fedd hvitløk
200 gr gulrot
100-150 gr grønne asparges
4-500 gr torskefilet
3-4 ss hakket frisk dill
50 gr smør
2 terninger fiskebuljong
5 dl kaldt vann
7 dl helmelk
3 ss maisenna
(Salt)
Pepper
Sitronolje eller extra virgin olivenolje ved servering

Løk og hvitløk hakkes. Gulrot skrelles og kuttes i 1/2 cm tynne skiver. Fjern de trevlete endene på aspargesene, og kutt dem i 3-4 cm biter. Torsk kuttes i passe terninger, ca 2 cm tykke. Dill hakkes.

Løk og hvitløk stekes i smør i en romslig tykkbunnet kasserolle på middels god varme, til løken blir blank. Tilsett deretter fiskebuljong og vann, skru opp varmen og kok opp.

Imens røres maisenna ut i den kalde melken, og tilsettes. La suppen koke opp igjen under omrøring, juster ned varmen litt så du ikke risikerer å svi den. La den småkoke et minutts tid. Hvis du synes den blir litt tykk, kan du spe den med litt mer melk.

Kjør suppen jevn med stavmikser før øvrige ingredienser tilsettes.

Smak til med pepper og eventuelt litt salt (husk at fiskebuljongen inneholder endel salt, så det er ikke sikkert du trenger å tilsette noe ekstra).

Tilsett gulrot og la suppen småkoke et minutts tid. Tilsett så asparges, torsk og dill, og la suppen så vidt småkoke noen få minutter, til torsken er gjennomkokt og grønnsakene er passe møre. Hvis du bytter ut asparges med brokkoli, bør den få komme i suppen samtidig med gulrøttene.

Server suppen med sitronolje, en kvast frisk dill, og med godt brød til. Vel bekomme!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar