tirsdag 4. desember 2012

Pasta med kremet spinat, stekt aromasopp og pinjekjernerDette var i utgangspunktet en "bruk opp det man har"-middag - og endte opp som en skikkelig smakfull vegetarrett.

Og det gjør vel ingenting med litt snadder vegetarmat i disse førjulstider, med tanke på alt kjøttet som snart skal på bordet hos de fleste... Eller hva? Enkel og kjapp å lage er den også.


Du trenger følgende til to personer:

2 ss pinjekjerner
Pasta til to personer
250-300 gr aromasopp
1/2 løk
2 fedd hvitløk
Smør
200 gr frisk spinat
Ca 1 dl kremfløte
Salt
Pepper
(Noen dråper trøffelolje)

Rist pinjekjernene i tørr stekepanne på høy varme til de er godt gyldne. Ha over i en skål så lenge.

Kok opp vann til pasta.

Rens aromasopp og kutt i skiver. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Vask og tørk spinaten, og grovhakk den.

Kok pastaen etter anvisning på pakken. La koketiden for pastaen avgjøre når du begynner å koke den, slik at den er ferdig noenlunde likt med resten av maten.

Smelt litt smør i en romslig kasserolle (skal romme spinaten) på middels god varme, tilsett hakket løk og hvitløk, og la det steke et minutts tid. Tilsett så den grovhakkede spinaten, la den "klappe sammen", og tilsett kremfløte. La det småkoke noen minutter til ønsket konsistens. Smaksett med litt salt og pepper, og bland inn i den ferdigkokte pastaen.

Mens løken og spinaten småputrer, stekes aromasoppen i godt med smør i stekepanne på max varme, rør ofte. Se til at soppen brunes fint, og ikke svis...

Server den spinatblandede pastaen med stekt aromasopp og et dryss ristede pinjekjerner. Ha eventuelt noen dråper trøffelolje over.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar