tirsdag 18. desember 2012

Laksefilet med appelsinsaus og ristede valnøtterJulen står for tur, og for mange av oss betyr det mye kjøtt på menyen. Tradisjonsmat er viktig - julehøytiden handler jo i stor grad om tradisjoner som vi skal ta godt vare på og bringe videre. Dessuten er det ikke hva man spiser mellom jul og nyttår som er avgjørende for kropp og sjel, men hva man spiser ellers i året.

Likevel er det mange som synes det kan være godt med et avbrekk eller to fra alle de tunge kjøttmiddagene gjennom julen. Da er det greit å legge inn noen kjappe & smakfulle fiskemiddager.

Kjekt er det uansett å la seg inspirere av "julete" smaker, som denne laksefileten med appelsinsaus med malt anis, og et dryss ristede valnøtter over. Dette er like superlettvint som det er yummy!


Du trenger følgende til to-tre personer:

1,5 dl appelsinjuice, helst friskpresset
1 ts malt anis
30 gr valnøttkjerner
2 ss olivenolje
500 gr laksefilet
Salt
Pepper

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Rør ut malt anis i appelsinjuice, og la det stå og godgjøre seg litt mens du orger det andre.

Hakk valnøtter, og rist dem i tørr stekepanne på høy varme. Rør jevnlig så de blir gyldne uten å svis. Ha dem over i en skål så lenge.

Del laksefileten i passe porsjonsstykker, ha litt olivenolje i en ildfast form, og legg laksestykkene oppå. Hell juiceblandingen over, dryss over litt salt og pepper, og dryss over de ristede valnøttene til slutt.

Stekes i 10-15 minutter, til laksen er akkurat er gjennomstekt og flaker seg, tiden avhenger av tykkelsen på filetene.

Serveres med passende grønnsaker og bulgur, pasta eller ris. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar