onsdag 19. desember 2012

Torsk med stekt bacon & løk og parmesansausSå var det på tide med en ny torskeoppskrift på bloggen.

Her får du mange gode smaker sammen; stekt bacon er snadder til torsk, og rødløk og purre får steke med og gir en fyldig smak. Sausen er en helt enkel hvit saus som er piffet opp med et godt dryss parmesan, og er perfekt tilbehør til både bacon, løk og fisk.

Jeg serverte torsken med hjemmelaget potetmos. Hiv på potetene aller først, så passer de seg selv mens du lager resten av middagen. Mos dem når de er kokt møre, tilsett en god klatt smør, spe med melk til passe konsistens, og smaksett med salt og pepper. Gulrøtter fikk dampe sammen med potetene, alternativt er det både enkelt og godt med revne gulrøtter til.


Torsk beregnet til to personer:
75-100 gr bacon
1/2 rødløk
1/4 purre
Smør til steking
400 gr torskefilet
Pepper
(Salt)

Sausen:
2 ss smør
1,5 ss hvetemel
2,5-3 dl melk
Salt
Pepper
Parmesan

Kutt bacon i strimler på tvers, hakk rødløk relativt smått, og kutt purren i tynne ringer,

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Stek først bacon på god varme i litt smør. Når det begynner å brunes, tilsettes rødløk og purre, fortsett å steke til løken er blank og baconet er passe brunet.

Del torskefileten i passe porsjonsstykker, dryss over litt pepper (og evt litt salt, men husk at bacon også er salt), og legg på bacon- og løkblandingen. Stekes i ovnen i 12-15 minutter, til fisken er akkurat gjennomstekt og flaker seg.

Mens fisken steker, lager du sausen. Smelt smør i en kasserolle, tilsett hvetemel, og rør i ca et minutt. Spe deretter med melk under konstant visping, start med 2,5 dl og kok opp, og spe evt med mer melk til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

Like før servering gis sausen evt et oppkok om nødvendig, smak til med nyrevet parmesan. NB! Ikke la sausen koke etter at osten er tilsatt, da kan sausen bli "seig"...

Server torsken med parmesansausen, potetmos eller kokte poteter, og dampede eller revne gulrøtter. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar