torsdag 11. oktober 2012

Smakfull bulgursalat med kongekrabbe



Har du lyst på noe skikkelig smakfullt men lettvint til helgekosen? Denne herlige salaten kan du fint servere om du får venner på besøk, og den lages i en fei.

Bruk gjerne ferske kongekrabbeklør om du får tak i, ellers kan du fint bruke frosne som tines først.



Til to-tre personer trenger du følgende:

2,5 dl ukokt bulgur
1/2 løk
2 fedd hvitløk
1 sitrongress
2 ss olje til steking
2 ss soyasaus
2 ss oystersaus
2 ss mangoeddik
100 gr grønne erter (dypfryste)
500 gr kongekrabbeklør (med skall)

Mangoeddik gir et herlig fruktig preg

Kok bulgur etter anvisning på pakken.

Finhakk løk og hvitløk. Fjern det ytterste laget på sitrongresset, og kutt det i millimeter-tynne ringer. Bruk en saks til å klippe opp skallet på kongekrabben, ta ut krabbekjøttet, og kutt det i mindre biter.

Ha olje i en kasserolle på middels god varme, og tilsett løk, hvitløk og sitrongress. La det surre 3-4 minutter til løken er blank. Tilsett soyasaus og oystersaus, la det surre med noen strakser. Trekk så kasserollen av platen, og tilsett mangoeddik.

Tilsett løkblandingen og ertene i den ferdigkokte bulguren, bland godt sammen, og ha i en serveringsskål. Tilsett kongekrabben til slutt.

Serveres med godt brød til. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar