fredag 12. oktober 2012

Ovnsbakt breiflabb med mangomarinert løkOliviers & Co har en sitronolje og en mangoeddik som jeg har benyttet i oppskrifter på bloggen tidligere. De er gode hver for seg, men funker også veldig bra sammen, for eksempel til fisk.

Hvis du marinerer løk, vil syren bidra til å bryte ned skarpheten i løken, og den blir mildere på smak. Jeg mikset 50/50 sitronolje og mangoeddik som jeg marinerte tynne løkringer i, og la dette oppå breiflabb-filet som fikk bake seg i ovnen. Torsk og laks vil også funke bra, tilpass i så fall steketiden til hvilken fisk du velger. Løken beholdt litt av sprøheten, og fikk en herlig smak. 

Jeg serverte ovnsbakte potetbåter og smørstekte gulrøtter til. Skal du lage dette til fire eller flere, trengs det litt plass i stekeovnen til både breiflabben og potetene. Da kan du benytte varmluftsfunksjonen og steke i to "høyder" (jeg har ikke prøvd dette selv, men jeg ville ha plassert potetene øverst, og sett an steketiden). Eventuelt er hvitløkspotetmos et bra alternativ, sjekk gjerne dette blogginnlegget for oppskrift.

Mangoeddik og sitronolje fra Oliviers & Co


Du trenger følgende til to personer:

1/2 løk
3 ss sitronolje
3 ss mangoeddik

4-500 gr poteter
Extra virgin olivenolje
Hvitløkspepper

350-400 gr breiflabb-filet
salt
pepper

3 gulrøtter
Smør til steking
Salt


Løk skrelles og kuttes i 1-2 millimeter tynne strimler. Legg i en skål, og ha sitronolje og mangoeddik over. Bland sammen, og la det stå og godgjøre seg 20-30 minutter. Vend av og til.

Hvis du vil ha ovnsbakte potetbåter til: 
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Vask og kutt poteter i båter, og legg på stekeplate med bakepapir. Sprinkle olivenolje over, og dryss på litt hvitløkspepper. Stekes i stekeovnen i 50-60 minutter til de har poset seg opp og blitt fint gyldne (anpass steketiden dersom du bruker varmluft).

Imens deles breiflabbfileten i passe porsjonsstykker, som legges i en ildfast form. Dryss over litt salt og pepper, og fordel marinert løk oppå, få med all marinaden. Breiflabben skal få steke sammen med potetene den siste tiden, den trenger omtrentlig 15-20 minutter avhengig av tykkelsen på filetene. Justér ned temperaturen til 180 grader, skyv potetene sammen til ene siden av stekeplaten med en stekespade eller sleiv, slik at du får plass til formen med breiflabben. Eller om du benytter to høyder og varmluft... Filetene skal bli helt gjennomstekte, men bør ikke overstekes, da kan de bli tørre.


Hvis du ikke lager ovnsbakte poteter:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kok/damp poteter til potetmos, eller forbered annet tilbehør. Forbered breiflabben på samme måte som forklart over, og stek den i omtrentlig 15-20 minutter avhengig av tykkelsen på filetene, til den er gjennomstekt.

Noen minutter før servering stekes gulrøtter i smør på høy varme i stekepanne. La dem bli fint gyldne.

Server breiflabben med smørstekte gulrøtter og ovnsbakte potetbåter til - eller hvitløkspotetmos. 

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar