onsdag 10. oktober 2012

Kylling og wokede grønnsaker i oystersausJeg har en hang til asiatiske retter basert på kokosmelk. Men man kan jo bli lei av egne vaner, uansett hvor gode de er...

I dag ville jeg prøve noe annet, og tok utgangspunkt i kylling og oystersaus, og ellers hva jeg hadde i hus av passende ingredienser. Jeg ønsket å lage en "mild og snill" saus med tanke på toåringen i huset, men du kan fint tilsette litt hakket chili for å gjøre den spicy. Mirin er en søt risvin beregnet for matlaging, og den fås tak i i mange asiatiske butikker. Men om du ikke finner mirin, kan den fint droppes.

Resultatet ble i alle tilfelle en kjapp og smakfull rett som slo godt an - toåringen fortsatte å spise lenge etter at vi voksne var ferdige...


Du trenger følgende til fire personer:

Ca 500 gr kyllingfilet
1 løk
2 røde paprika
1/2 purre (jeg brukte den nederste hvite delen)
Olje til steking
1 hel kinesisk hvitløk
Ca 1 ss finhakket ingefær
(1/2-1 rød chili)
4 ss oystersaus
3 ss soyasaus
2 ss sesamolje
2 ss mirin (kan utelates)
3,5 dl kaldt vann
1 ss maisenna
100 gr sukkererter
Cashewnøtter (naturelle uten salt)

Ris til fire personer


Start med å sette på risen til kok.

Kutt kyllingfileten i litt tynne skiver. Kutt løk, paprika og purre i litt grove biter. Finhakk hvitløk og ingefær (og evt chili om du ønsker). Del sukkerertene i passe biter, og ha dem i en skål for seg.

Ha godt med olje i en romslig kasserolle på middels varme, og tilsett finhakket hvitløk og ingefær. La det surre et minutts tid. Tilsett oystersaus, soyasaus, sesamolje og mirin, og rør sammen. Bland ut maisenna i vannet, tilsett, og rør sammen. Tilsett kylling, og bland sammen, legg på lokk og justér varmen slik at det bare småkoker.

Imens har du godt med olje i en wok eller stekepanne på max varme (har du boost-funksjon på kokeplaten så bruk den). Tilsett løk, paprika og purre, stek gjerne i to omganger så woken/stekepannen ikke blir for full. Poenget er at du skal bruke høy varme og steke grønnsakene raskt - de skal bli lett brunet og litt blanke, samtidig som de fortsatt er "crunchy" (de skal kun stekes 2-3 minutter, litt avhengig av hvor varm du får stekepannen). Vend grønnsakene noen ganger. Ha de wokede grønnsakene over i en bolle så lenge.

Når kyllingen i oystersausen er gjennomkokt, tilsettes de wokede grønnsakene. Ta kasserollen av platen, tilsett sukkerertene og bland sammen. Eventuelt kan du "drysse" sukkerertene over retten ved servering, så de er garantert knasende sprø.

Serveres med ris, og dryss cashewnøtter over. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar