mandag 15. oktober 2012

Blomkålsuppe med sprøstekt baconSprøstekt bacon er rett og slett "perfect match" med den rene, gode smaken av hjemmelaget blomkålsuppe! Og en god sitronolje er prikken over i'en...

Suppen er enkel og rask å lage, og det passer jo bra på hektiske hverdager. Men den kan vel så gjerne serveres som forrett til en treretter. Vil du ha en fyldigere og kremet variant, kan du erstatte noe av melken med fløte, eller du kan sjekke ut denne oppskriften.


Du trenger følgende til to-tre personer:

1 løk
Olje til steking
1 stort blomkål (eller to mindre)
4-5 dl kyllingkraft
Ca 5 dl helmelk
Salt
Pepper

100-150 gr bacon
Litt olje til steking
Sitronolje ved servering

Løken hakkes, og stekes på god varme i litt olje i en romslig tykkbunnet kasserolle, til den er blank. Rør av og til, så løken ikke svis.

Imens kuttes blomkålen i mindre buketter og biter, og tilsettes i kasserollen sammen med kyllingkraft. Legg på lokk, justér varmen etter behov, og la det koke noen minutter til blomkålen er mør. Rør av og til.

Mens blomkålen koker, kuttes bacon i tynne strimler på tvers, og stekes på god varme i stekepanne med litt olje, til baconet er godt brunet og sprøstekt. Ha over i en skål så lenge.

Trekk kasserollen av platen, tilsett melken, og kjør suppen jevn med stavmikser. Gi suppen et oppkok, og la den småkoke et minutts tid under omrøring. Smak til med salt og pepper.

Server suppen med sprøstekt bacon, og sprinkle over sitronolje eller en annen god olivenolje, og godt brød hører med. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar