onsdag 3. oktober 2012

Ovnsbakt hysefilet med grønnkålstuingNå finner du norsk grønnkål i butikkene. Grønnkål er en svært næringsrik grønnsak som virkelig fortjener å komme på flere middagsbord! Den inneholder store mengder vitamin A, C og E, og folat. Den er også rik på flere mineraler som kalsium, kalium og magnesium, og inneholder mye kostfiber, samt andre velgjørende plantestoffer. Fløtestuet grønnkål blir ekstra smakfull med hvitløk, og passer godt til fisk.

Her har jeg laget ovnsbakt hysefilet sprinklet med sitronolje, skikkelig yummy sammen med den stuede grønnkålen. Hyse er en veldig fin og god matfisk som også burde verdsettes mer, den duger til mer enn fiskefarser for å si det sånn... Du kan selvfølgelig bruke andre fiskesorter også, avpass steketiden til hvilken fisk du velger. Bulgur er jeg bare hekta på, og ikke overraskende funket det veldig godt som tilbehør.


Du trenger følgende til to personer:

200 gr grønnkål
1/2 løk
1/2 kinesisk hvitløk (evt 3 fedd)
1,5 dl kremfløte
Salt
Pepper

400 gr hysefilet
Sitronolje
Salt
Pepper


Kok opp vann i en passe stor kasserolle (skal romme grønnkålen) med lokk.

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Skyll grønnkålen, fjern de harde stilkene, og hakk den i strimler. Has i det kokende vannet, og kokes med lokk i 4-5 minutter. Sil av vannet, skyll grønnkålen godt med kaldt vann, og la det renne godt av.

Imens finhakkes løk og hvitløk. Hysefileten deles i passe porsjonsstykker og legges i en ildfast form. Sprinkle over sitronolje, og dryss på litt salt og pepper.

Ha løk, hvitløk og kremfløte i kasserollen, og tilsett grønnkålen. Kok opp, og la det koke med lokk i fem minutter slik at det dampes godt. Rør av og til. Ta så av lokket, og la det koke inn i 2-3 minutter, slik at noe av væsken fordamper og fløten tykner litt. Smak til med salt og pepper.

Når grønnkålen har kommet i kasserollen, settes den ildfaste formen med fisken i ovnen. La den steke i 8-12 minutter avhengig av tykkelsen på filetene, de skal bare være akkurat gjennomstekt.

Server hysefileten med grønnkålstuingen til, og med bulgur, couscous, poteter eller ris. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar