onsdag 19. september 2012

Reste-suppe med stekt torsk og gulrøtterJeg lager ofte dobbelt opp med suppe når jeg først er i gang. Selv om supperestene ikke alltid rekker til en hel ny middag alene, så kan de enkelt utnyttes til å bli et fullverdig middagsmåltid. Ved hjelp av litt kjøtt eller fisk, og ekstra grønnsaker, så har du en helt ny rett på null komma niks.

Dette er en lettvint måte å få kjapp middag på bordet når hverdagen er hektisk. Supperestene trenger bare en rask oppvarming, og imens lager du tilbehør som kun trenger noen minutter i stekepannen.

Fyldige grønnsakssupper er spesielt godt egnet, slik som denne herlige rotgrønnsakssuppen med pastinakk, persillerot og potet. Her stekte jeg skiver av torsk og gulrøtter og hadde til. Yummy!


Du trenger følgende til to personer:

Rest av fyldig grønnsakssuppe
400 gr torskefilet
2-3 ss hvetemel
Salt
Pepper
2 store gulrøtter
Smør til steking
(Basilikumolje, sitronolje eller annen god olivenolje)

Varm opp supperestene i en tykkbunnet kasserolle på lav/moderat varme under lokk. Pass på at varmen ikke er så sterk at suppen setter seg fast i bunnen (særlig hvis det er melk i den).

Imens kutter du torskefileten og gulrøttene i skiver.

Tørk gjerne torskeskivene med kjøkkenpapir om de er fuktige, og vend dem i litt hvetemel så de dekkes på alle sider. Stekes i stekepanne med smør på god varme etpar minutter på hver side til de er fint brunet. Dryss over litt salt og pepper underveis. Ha over i en skål og dekk til.

Tilsett litt mer smør i stekepannen, og stek gulrøttene på god varme noen minutter på hver side, til de er gyldne. Ha i en skål.

Server suppa med stekte gulrøtter og torsk, og sprinkle gjerne litt god olivenolje over. Ha eventuelt brød til.

Vel bekomme!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar