tirsdag 18. september 2012

Kremet rotgrønnsakssuppe med stekt pepperoniRotgrønnsaker gjør seg godt i kremede, fyldige supper. Her har jeg brukt pastinakk og persillerot. De er forholdsvis like, med en herlig søtlig aroma når de er kokt møre. Stivelsen i potetene bidrar til å tykne suppen.

Jeg lagde ekstra i forhold til hva vi trenger til en middag for to voksne og en toåring, for å utnytte restene til en lettvint middag dagen etter. Oppskrift på restesuppe med stekt torsk og gulrøtter finner du her.


Du trenger følgende til fire personer:

1 stor løk
Ca 250 gr persillerot
Ca 250 gr pastinakk
4-500 gr poteter
Olje til steking
1,5 dl matfløte
5 dl vann
2 terninger kyllingbuljong
Ca 5 dl melk
Salt
Pepper
Ca 100 gr pepperoni
(Basilikum-olje, eventuelt litt finhakket frisk basilikum)

Basilikum-oljen fra Oliviers & Co er nydelig i denne suppen

Løk, persillerot, pastinakk og poteter skrelles og kuttes i terninger. Hvis potetene har tynt og fint skall, kan du la det være på (mye av næringsstoffene sitter like under skallet), men vask i så fall potetene godt.

Ha alle grønnsakene i en romslig tykkbunnet kasserolle sammen med en god dæsj olje, og stek på god varme i 4-5 minutter, rør jevnlig. Tilsett matfløten, vannet og kyllingbuljongen, rør sammen, legg på lokk, og juster ned varmen slik at det småkoker. La det koke til grønnsakene er møre, tiden avhenger av størrelsen på terningene.

Imens skjæres pepperoni i tynne skiver, som igjen deles i fire. Stekes på god varme i litt olje til bitene er fint brunet. Ha over i en skål så lenge, og få med oljen som pepperonien er stekt i.

Tilsett melk i suppen, la den koke opp, og trekk til side. Mos med stavmikser til den er passe jevnet, og smak til med salt og pepper.

Server suppen med stekt pepperoni, og husk å få med den gode oljen fra pepperonien. Sprinkle gjerne over litt basilikumolje også, eventuelt litt finhakket basilikum eller andre friske urter. Serveres med godt brød til.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar