tirsdag 18. september 2012

Fransk blåbærkake - veldig saftig, veldig god og temmelig sunn!Oppskriften på denne herlig saftige og gode blåbærkaken fant jeg på klikk.no. Den kommer fra Clotilde Dusoulier som skriver matbloggen Chocolate & Zucchini.

Jeg kan med hånden på hjertet si at denne kaken har blitt en stor favoritt! Min mann er ingen kakemons, men han sier at dette er en kake han gladelig kan forsyne seg flere stykker av... Så det så.

Jeg har laget den noen ganger nå, med noen justeringer. Jeg bruker creme fraiche i stedet for yoghurt. Og jeg erstatter endel av sukkeret med enten Sukrin/erythritol eller kokossukker - om du ikke har noen av delene, så bruker du selvfølgelig kun sukker (200 gr i selve kakerøren altså). Både Sukrin og kokossukker fungerer fint i denne kaken; den blir sunnere med færre og mer langsomme karbohydrater.

Jeg bruker en 24 cm springform. Kaken trenger noe lenger steketid enn det som er angitt i originaloppskriften, men det kan ha med både stekeovnen og spenningen å gjøre. Prøv deg frem med din egen stekeovn.


Du trenger følgende:

200 gr hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver (evt 1 ts vaniljeessens eller vaniljesukker)
1/4 ts salt
115 gr meierismør (romtemperert)
130 gr rørsukker
70 gr Sukrin/erythritol eller kokossukker
3 egg
240 gr creme fraiche
400 gr blåbær (dypfryste)
25 gr rørsukker til strø på toppen

Legg bakepapir på bunnen av en springform, sett på ringen, og smør godt med smør.

Hvetemel, bakepulver, vaniljepulver og salt siktes i en bolle, og settes til side så lenge.

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Kjør smør, rørsukker og sukrin/kokossukker i kjøkkenmaskin til det er luftig. Tilsett ett og ett egg, kjør deigen godt sammen mellom hvert egg. Tilsett creme fraiche og kjør sammen. Tilsett deretter den siktede melblandingen, og kjør sammen til melet bare akkurat er blitt jevnt blandet med deigen.

Hell halvparten av deigen i springformen, bre den utover i et jevnt lag, og dryss halvparten av blåbærene over. Hell over resten av deigen, bre den jevnt utover, og dryss resten av blåbærene over. Dryss så sukker over til slutt.

Stekes på nest nederste rille i 60-80 minutter, til den er gjennomstekt. Sjekk med en kakepinne (dog vil kaken være ganske fuktig pga blåbærene, og det skal den jo være, men det skal iallfall ikke komme rå kakedeig ut...).

Server kaken som den er, eller med vaniljeiskrem til....mmm... Den er vel så god neste dag - om du klarer å spare noe til da, vel og merke. Vel bekomme og nyt med GOD samvittighet!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar