tirsdag 11. september 2012

Brokkoli- og potetsuppe med sprøstekt pepperoni og ristede gresskarfrøEr det flere enn meg som ofte har kokte poteter til overs? Hvis du også er blant de "innvidde", så håper jeg for all del at ikke potetene blir kastet... Lag suppe da vel - det er så genialt!

For eksempel kan du utnytte stivelsen i potetene til å jevne (som i å tykne) kremede og fyldige supper.

Her har jeg laget en brokkolisuppe tilsatt kokte poteter. Og med smakfullt garnityr får du et skikkelig digg måltid.


Til fire personer trenger du:

1 stor løk
Olje til steking
1 brokkoli
5 dl vann
2 terninger kyllingbuljong
Ca 5-6 dl melk
3-4 kokte poteter
Salt
Hvitløkspepper

Garnityr:
3-4 ss gresskarfrø
Olje til steking
20-25 tynne skiver pepperoni
(Frisk timian)


Kutt løk i terninger, og stek i litt olje i en romslig kasserolle på god varme etpar minutter, til løken begynner å bli blank, rør jevnlig.

Imens kuttes brokkoli i mindre buketter, og tilsettes sammen med vannet og kyllingbuljongen. Bland sammen, legg på lokk og kok opp. La det koke noen minutter til brokkolien er mør, justér evt varmen litt ned om nødvendig.

I mellomtiden kan du lage garnityret. Gresskarfrø ristes på max varme i tørr stekepanne til de er gyldne, rør ofte så de ikke svis. Has i en skål så lenge. Kutt pepperoni i tynne skiver som igjen deles i fire, og stek i stekepannen sammen med olje på god varme til de brunes. Has i en skål så lenge, og pass på å få med oljen som pepperoni-bitene har stekt i - den er nemlig veldig smakfull...

Tilsett 5 dl melk og kokte poteter i suppen, og kok opp igjen på moderat varme, rør jevnlig. Mos suppen med stavmikser til den er passe jevn, spe med mer melk etter ønske til passe konsistens, og smak til med salt og hvitløkspepper. Gi eventuelt suppen et raskt oppkok.

Server suppen med ristede gresskarfrø, sprøstekt pepperoni samt oljen fra pepperonibitene, og gjerne et dryss frisk timian til slutt. Godt brød passer alltid bra til suppe.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar